„Prišli sme sa mu pokloniť!“

V duchu tohto citátu z evanjelia (Mt 2,2) sa nieslo tohtoročné Arcidiecézne stretnutie mládeže, ktoré sa uskutočnilo v jednu krásnu sobotu v Košiciach a na ktorom sme, samozrejme, nemohli chýbať ani my – birmovanci. Odchod bol naplánovaný na 7:15 h ráno, takže sme si museli privstať skôr; veľmi sme sa tešili aj napriek tomu, že neprišiel náš očakávaný poschodový autobus. Zastavili sme sa ešte v Ovčom, Hendrichovciach a potom cieľ – Košice.
Po registrácii sme sa premiestnili na chór krásneho veľkého kostola v Košiciach na Terase, odkiaľ sme boli účastní na sv. omši, ktorú celebroval náš otec arcibiskup s mnohými kňazmi a ktorou sa začal proces skúmania života a svätosti Anky Kolesárovej. Svätou omšou sa však ešte nič neskončilo, práve naopak, po obedňajšej prestávke sa začali rôzne prednášky. Najviac mladých bolo práve na prednáške o. Pavla Hudáka o láske a priateľstve. Jej účastníčkou som bola aj ja, naozaj ma veľmi zaujala. Aj štýl, akým nám to vedel duchovný otec podať – humorne, ale veľmi trefne a poučne. Posledným bodom bolo vystúpenie skupiny, o ktorej som doteraz síce ešte len málo počula, ale bola celkom fajn; niektorí si pri jej vystúpení aj zatancovali. Pred cestou domov, ktorú sme si spríjemnili spevom, sme sa ešte odfotili, posilnili sa od nášho duchovného a „frčali“ sme späť – smer Víťaz.
Myslím si a dúfam, že mi každý z birmovancov dá za pravdu, že to bol úžasne prežitý deň, ktorý by sme si radi zopakovali. Tak čo, uvidíme sa opäť o rok?

Monika Krankotová ml.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.