Ako málo sa venujeme Pánu Bohu

Skončil mesiac máj, najkrajší zo všetkých mesiacov, celá príroda sa ukázala vo svojej kráse.

Tento mesiac je významný tým, že je mesiacom zasväteným Panne Márii; je v ňom veľa sviatkov: Nanebovstúpenie Pána, Zjavenie Panny Márie vo Fatime, Zoslanie Ducha Svätého, Najsvätejšej Trojice, Božieho tela a Najsvätejšej krvi Pána Ježiša. Uvedomujeme si vôbec, čím sú tieto sviatky pre nás? Čo všetko nám Pán Ježiš zanechal? Lenže my všetko berieme na ľahkú váhu.
Najviac nás zaujímajú veci pozemské. Konali sa májové pobožnosti, lenže mnohých našich veriacich vôbec nezaujímali. Na májovú pobožnosť chodili iba tí starší. Je vidieť, že je lepšie pozerať televíziu, športovať a sedieť pri počítači. Aj my sme boli mladí a práce bolo doma dosť, ale rodičia nás viedli k tomu, aby sme na májovú pobožnosť išli s radosťou. Kam to spejeme? Kostol ostal len tým najstarším. Pýtam sa, či niekto potrebuje vôbec Pána Boha a má istotu, že ráno vstane a dožije sa večera. Jedno je isté, že každý z nás raz opustí tento svet, skončí jeho pozemská púť. A keď príde pred Všemohúceho s prázdnymi rukami, zoberie televízor, počítač? Náš nebeský Otec potrebuje dobré skutky. Zvykli sme si na nedeľnú sv. omšu odstatú vonku alebo vo dverách kostola, všetko je v poriadku.
Som katolík. Keď nás niečo zastihne, lamentujeme, že vinný je Pán Boh. Lenže Pán Boh odpúšťa a čaká, dal každému slobodnú vôľu. Diabol číha na každom kroku; platí to pre každého z nás. Rodičia, buďme preto opatrní, vychovávajme svoje deti, aby vedeli pozdraviť kresťanským pozdravom aspoň starších ľudí. Spamätajme sa a prosme Ducha Svätého, aby nás viedol k pravej viere, ktorú nám Pán Ježiš vydobyl svojou smrťou a zmŕtvychvstaním.
Ó Bože, Duchu Svätý, osvieť naše mysle, aby sme všetko konali na tvoju slávu a pre naše spasenie. Ó, Ježišu, ochraňuj naše rodiny!

-re-

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.