Misijná púť detí Levoča (14. 5. 2005)

Deň nás pútnikov privítal krásnym slnečným ránom. Všetci sme sa stretli pred naším kostolom. O ôsmej hodine sme nasadli do autobusu, duchovný otec nám dal na cestu požehnanie. Cestou do Levoče sme v autobuse spievali pesničky a tešili sme sa na to, ako strávime deň s našou Nebeskou mamkou.

Keď sme dorazili do Levoče, rozdelili sme sa na skupinky. Dostali sme šatky pri príležitosti 15. výročia eRka; naša farnosť dostala žlté. Po privítaní na zimnom štadióne v Levoči sme začali putovať na Mariánsku horu. Keď sme došli hore, trochu nás síce boleli nohy, ale radosť v srdci bola oveľa väčšia ako bolesť nôh. Urobili sme si malú obedňajšiu prestávku. Spoločne sme sa spojili s ľuďmi, ktorých trápi hlad a bieda. Duchovne sme sa spojili s Afrikou a vytvorili sme „most s Afrikou“.
O 14. hodine sme mali sv. omšu s duchovným otcom Zendkom. Panna Mária bola nádherná. Mala krásne červené líčka a pozerala sa na nás svojimi milosrdnými očami. Bolo to čosi nádherné. Po sv. omši sme odovzdali obetný dar – múku, ktorá určite priniesla úžitok tam, kde ju potrebovali. Nakoniec sme išli kúpiť nejaké darčeky pre seba i pre svojich príbuzných a nasadli sme do autobusu. Cestou sme si mohli kúpiť zmrzlinu a na hojdačkách, ktoré tam boli, sme úplne vybili energiu. Domov sme prišli riadne unavení. Ale aj tak sme mali zážitky, ktoré sa nedajú ani opísať.
V závere by som sa chcela poďakovať nášmu duchovnému otcovi, Evičke Balogovej, šoférovi autobusu a hlavne Panne Márii, ktorá nám dopriala krásne počasie. Dúfam, že sa táto púť zorganizuje aj v budúcom roku.

za všetkých pútnikov Lenka Novotná

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.