LAJF 2005

Pýtate sa, čo to je? No predsa názov mládežníckeho stretnutia, ktoré sa uskutočnilo 11. júna v Prešove, na ktorom sme boli aj my – birmovanci z farnosti Víťaz.

Všetko sa to konalo v prešovskej mestskej hale pod záštitou spoločenstva Rieka života. Program začal o 10:00 h spoločnými spevmi, tancami, do ktorých sa okrem nás živo zapojil aj náš duchovný otec a hovoreným slovom, pri ktorom sme sa mohli lepšie zamyslieť nad podstatou nášho bytia a aj prehodnotiť náš doterajší život. O 12:00 bola sv. omša, ktorú celebroval páter Zamkovský, po nej obedňajšia prestávka a neskôr opäť program – spev, tanec, drums dancing. Príhovory mali aj írsky reverend a páter Zamkovský, myšlienka ktorého ma najviac oslovila: „My nie sme produktom náhody, každý z nás je Bohom chcený, každý z nás je Bohom milovaný, potrebný, …“ Celé Lajf-ko bolo zakončené adoráciou, pri ktorej sa páter modlil za nás všetkých, zvlášť za niektorých zúčastnených alebo chorých. Bola som už na viacerých mládežníckych akciách, no táto aj napriek v závere nepriaznivému počasiu bola, povedané v našej reči, „sila“.Teraz máme v birmovaneckých stretkách dvojmesačnú pauzu, no už teraz som zvedavá, čo si pre nás na september pripraví náš podnikavý duchovný.

Monika Krankotová ml.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.