Strecha

Bratia a sestry, čitatelia Spektra! Dňa 16. 10. 2011 farský kostol sv. Jozefa, robotníka oslávi 50-te výročie svojej posviacky. Oslávime to, ak nám Boh dá dožiť sa toho dňa.

Pri lepšom pohľade na kostol či spredu, zozadu, z jedného alebo druhého boku skonštatujeme – oprava je nutná. 50 rokov je dosť. Človek zostarne a zostarne aj kostol. Kostol je vizitkou veriacich. Podľa interiéru a exteriéru kostola sa dajú spoznať veriaci. Buď sú starostliví, alebo im je jedno ako kostol vyzerá. Nepochybujem o vašej láske ku kostolu. S láskou ste ho postavili, s láskou doňho kráčate. S láskou sa oňho staráte. Teraz je ten správny čas, aby sme ho s láskou opravili … Začali sme osvetlením. Slúži nám, vďaka Bohu! Teraz je najvyšší čas dať novú krytinu. Eternit doslúžieva. Na štyroch miestach nám dážď už kvapká na hlavu. Vďaka vám krytinu – medený plech už máme zakúpený. Oslovili sme tri firmy do súťaže s užším výberom: fy Švestav z Brezovičky, fy Tomajko z Levoče a domácu fy pána Petra Uličného, ktorý prikrýval aj horný kostol sv. Ondreja. Konkurz vyhrala domáca firma aj pre daný rozpočet (necelých 1.050.000,-Sk) a aj pre skúsenosť s firmou pri oprave spomínaného kostola na „Vyšnom konci.“ Ak nám Boh požehná, s prácou začneme po sv. Anne. Už teraz vás prosím, modlite sa za toto dielo, aby sme ho zvládli, aby sa nič nečakané neprihodilo, aby bolo na chválu Božiu, nám a našim deťom na radosť a úžitok. A ešte o jednu vec prosím: oslovte svoje deti, ktoré tu vyrástli a žijú po šírom svete a stále cítia s rodným Víťazom, svojich priateľov, ľudí dobrej vôle, ktorí sú užasnutí, keď prídu do Víťaza a poproste ich v mojom mene, ak chcú priložiť ruku k tomuto dobrému dielu, nech nám prispejú na toto naše konto: Poštová banka, číslo účtu: 12590861/6500 Veľká vďaka!Boh nech požehná každého, kto nám pomôže pri tomto našom spoločnom diele. Dopredu už ďakujem všetkým: za vašu zaangažovanosť pri tomto diele, za každé vaše povzbudivé slovo, za to, že žijeme tu ešte ako bratia a sestry, ktorí majú jedného Otca na nebesiach, ktorého chválime v našej „malej katedrále“.Sv. Jozef, oroduj za nás!

duchovný otec

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.