Výlet do Hnúšte

Veriaci z Ovčia sme sa dohodli, že si urobíme výlet a pôjdeme navštíviť nášho rodáka, duchovného otca Michala Jenču, ktorý pôsobí vo farnosti Hnúšťa.

Uskutočnilo sa to v utorok. Nebeský Otec nám dal pekný slnečný deň, za čo mu vďačíme. Cesta bola príjemná, duchovní otcovia Oliver a Peter sa spolu s nami modlili sv. ruženec a tak sme s radosťou cestovali odovzdajúc sa do ochrany Panny Márie a sv. Krištofa. Šťastlivo sme pricestovali do Hnúšte. Duchovný otec Michal nás aj s mamkou veľmi pekne privítali. Ponúkol nám občerstvenie, porozprávali sme sa. Poďakovali sme mu; za jeho štedrosť nech ho Pán Boh žehná vo vinici Pánovej. V Hnúšti majú pekný kostol sv. Kríža, blízko kostola tiež pekne upravenú faru. Sv. omšu sme mali o 11. hodine. Slúžili ju duchovní otcovia Michal, Oliver a Peter, radosť bola počúvať ich povzbudivé slová. Cítili sme sa ako na odpuste: vrúcny spev od srdca, aj slzy radosti. Bola to nádhera. Myslím, že z nás mal radosť aj Pán Ježiš a jeho matka Panna Mária. Za výborný obed a starostlivosť ďakujeme pani starostke Šimčíkovej. Potom sme cestovali do Rožňavy navštíviť sídelného biskupa Eduarda Kojnoka – s radosťou nám poukazoval knižnice, knihy v rôznych jazykoch. Ukázal nám aj miestnosť, kde oddychoval nebohý Sv. Otec, keď tu bol na návšteve aj špeciálny výťah, ktorým sme sa zviezli. Porozprával nám zážitky z detstva. Poďakovaním sme sa rozlúčili a s pomocou Božou sme šťastlivo docestovali domov. Bože, za všetko, čo sme prežili, ďakujeme. Máme ťa radi. Klaniame sa Ti.

Mária Tobiášová

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.