Odpust sv. Anny

Každý rok sa všetci tešíme na odpust sv. Anny. Už od raného detstva máme vo svojom srdci zaužívané zúčastniť sa na ňom, odovzdať sv. Anne svoje žalosti a trápenia.

Nebeský Otec v starobe požehnal sv. Annu a Joachima veľkým darom – dcérou Máriou. A práve ona vo svojom panenskom živote počala z Ducha Svätého Ježiša, ktorý z lásky k nám svojim utrpením a zmŕtvychvstaním vykúpil celý svet. My hriešni ľudia si máme uvedomiť, aký to bol zázrak, máme prosiť a modliť sa.
Na odpustovej slávnosti sa zúčastnili biskupi Mons. František Tondra, Mons. Andrej Imrich, arcibiskup Mons. Alojz Tkáč a viacerí kňazi. Počuli sme povzbudivé slová, obohatili sme svoje srdcia. Keď veríme Pánu Bohu, nemáme sa čoho báť, On nám pomáha.
Tento rok je vyhlásený za rok Eucharistie, preto slávnosť trvala viac dní. Ženy, čo máme kroje, išli sme z veľkej lásky a úcty v nich oblečené k sv. Anne, lebo ju milujeme a máme radi. V duchu sme sa spojili s našimi drahými, čo nás predišli do večnosti, lebo aj oni veľmi radi chodili k sv. Anne.
Nech im bude Nebeský Otec milostivý, nech ich príjme do nebeského kráľovstva. Vďačíme Ti, Bože, za všetko, čo sme mohli prežiť pri sv. Anne.

Mária Tobiašová, Ovčie

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.