Strecha

Bratia a sestry! V poslednom Spektre, ktoré vyšlo na začiatku dvojmesačných prázdnin, som vám oznámil začiatok výmeny strešnej krytiny. Presnejšie po odpuste sv. Anny, 25. júla 2005. Termín ukončenia prác bol stanovený na 15. september.

Nevedeli sme, či to zvládneme, aké bude počasie, či sa nič neočakávané nestane alebo či neobjavíme krov v dezolátnom stave.
Na chválu Božiu Vám chcem oznámiť, že 10. septembra sme ukončili výmenu krytiny. Až sa mi to nechce veriť. Ale je to tak! Sami sa môžete presvedčiť, keď budete kráčať do kostola.
Pri odkrývaní eternitu sme potrebovali odstrániť aj zhnité dosky, pomurnice, trámy, ktoré boli zhnité a pri dotyku sa roztrúsili. Naozaj, bol to najvyšší čas, ak nie päť minút po dvanástej. Bolo potrebné vyriešiť aj technický nedostatok, aby sa voda a sneh nezachytával v žľabe, ktorý bol nižšie ako vyzdvihnutá rímsa, čo spôsobilo prenikanie vody pod eternit na dosky, pomurnicu a čo môžete vidieť zvonku ako veľký fľak. Aj to sme zvládli. Strecha je už v suchu! Vďaka Bohu!
Ostávajú nám nedokončené parapetné dosky na našich oknách. Tie sa budú vymieňať v ďalších dňoch, keďže je potrebné demontovať celý rám s vonkajším oknom. Bude to dosť prácne, ale budeme to robiť s pokojom, lebo to, aby všetky plechy boli z mede, je už pre náš kostol bonbónik.
Na záver sa chcem poďakovať Nebeskému Otcovi za počasie a za to, že sa nikomu nič nestalo. Vám, veriacim, za modlitby a podporu finančnú aj morálnu. Robotníkom za disciplínu a za to, že znášali na streche páľavu a že sú dobrou partiou.
Verím, že Pán Boh sa z nebies teší z blýskajúcej sa strechy, ako sme sa tešili my, keď sme vyšli na Sľubicu a videli sme, že táto robota mala zmysel a slúži Bohu na chválu a nám na osoh.
Sv. Jozef, vďaka za tvoje orodovanie!

duchovný otec

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.