„Jeseň života“

Bol 45. týždeň v roku a ten sa niesol v duchu príprav spoločnej akcie Obecného úradu a Slovenského zväzu zdravotne postihnutých (SZZP) v Ovčí.

Aj keď ju organizujeme už štvrtýkrát, predsa sme mali určité obavy. Budú mať o ňu občania záujem? Osloví ich táto akcia aj tentokrát? Dali sme hlavy dokopy aj s p. Kočíkovou, predsedníčkou SZZP a „rozpitvali“ sme situáciu dopodrobna: prehodnotili sme minulé roky, čo bolo zlé sme vylúčili, vniesli sme nový organizačný poriadok a pustili sa „plnou parou vpred“. Veď to robíme pre našich ľudí s láskou k Bohu, k ľuďom a to sa vždy oplatí.
Aj keď myšlienka pokračovať v tejto akcii bola utvrdená začiatkom septembra, plné ruky práce sme mali týždeň pred 12. novembrom – dňom, kedy sme uskutočnili už 4. ročník akcie „JESEŇ ŽIVOTA“. Počasie nám bolo priaznivo naklonené a za pomoci mnohých, aj pracovníkov na aktivačnej činnosti, sa nám podarilo k spokojnosti všetko potrebné zvládnuť.
Ten deň prišiel. Začali sme o 16:30 h. Začalo to však trochu neskôr programom, ktorý pripravili naše deti. Potom nasledoval môj krátky príhovor, v ktorom som všetkých srdečne privítala, prejavila radosť, že toľko ľudí prijalo naše pozvanie a poďakovala všetkým za toto spoločne stretnutie, ktoré je Darom, za ktorý treba vedieť aj ďakovať. Na záver som popriala všetkým vzájomnú lásku, porozumenie, nádej v dobro a dobrú náladu počas celého večera a nasledujúcich dní. Skôr ako som ukončila príhovor, privítala som vzácneho hosťa Ing. Stanislava Kahanca, poslanca NR SR a neskôr aj asistenta pre poslanca EÚ Stanislava Mathiu s manželkou – ľudí, ktorí majú v srdci vieru a lásku k Bohu.
Program pokračoval spevom detí, tancom, ktorým vnášali medzi nás prítomných uvoľnenie, pokoj a dobrú náladu. Deti ukončili svoj program piesňou Celá krásna si Mária, ktorú spievali všetci – súbor Ovčianka, deti, mladí, starší, aj tí najstarší. Potom nasledoval príhovor našej predsedníčky, ktorá opätovne privítala prítomných starostov z okolitých obcí, nášho duchovného otca a vzácnych hostí. Dobrú náladu vyvolalo aj vystúpenie nášho súboru Ovčianka, ktorý urobil bodku za naším programom. Skôr, ako bol urobený koniec oficialitám, vyzvala som pána poslanca aby sa k nám prihovoril a nášho duchovného otca, aby predniesol prípitok.
A bol tu čas na predaj tomboly. Po dobrej večeri dostala slovo hudobná skupina zo Spišskej Novej Vsi, ktorá rezkými pesničkami vyburcovala do tanca mnohých prítomných. Prestávka patrila opäť súboru Ovčianka a víťazovi súťaže Krása života v Sabinove – súboru zo Sedlíc, ktorý dokázal, že slovenský národ spievať vie. Prestávky boli vyplnené bohatým programom: vylosovanie Dedka a Babky roka, tombola, jabĺčkový tanec manželských párov, čokoládový tanec, aby boli aj naši starší občania spokojní. Po 22. hodine sa podávala kapustnica a zábava pokračovala až do skorého rána.
Vďaka Bohu za silu pre tých, ktorí to pripravovali a všetkým, ktorí akýmkoľvek spôsobom pomáhali. Ďakujem za to, že mi Pán posiela do cesty dobrých ľudí, ktorí mi pomáhajú a vedia sa tešiť zo spoločne vydarených akcií.

starostka obce Ovčie

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.