Moje birmovné meno

Ako birmovanci sme dostali úlohu vybrať si birmovné meno a napísať zamyslenie, prečo práve toto meno. Dlho som rozmýšľala nad touto úlohou, až mi raz v kostole pri pohľade na obraz Božieho milosrdenstva zišlo na um meno Faustína.

Rozhodla som sa, že práve ona bude mojou ďalšou orodovníčkou. Spočiatku som to chcela preto, lebo sa často modlievam k Božiemu milosrdenstvu. Vždy mi pomáhalo. Hoci nevypočulo všetky moje priania, postupom času som si uvedomila, že to tak bolo lepšie. Raz som chcela mať jednotky na vysvedčení, ale mala som nerozhodné známky z jazyka. Profesor mi dal dvojku. V ten deň som si myslela, že je to nespravodlivé, že ak iným mohol polepšiť, tak prečo nie mne. Keď sme sa v septembri vrátili do školy, začal klásť vyššie nároky a ja som bola rada, že mi známku nezlepšil. Presvedčila som, že Boh nám chce len dobre. Na Božie milosrdenstvo sa môžem stále spoľahnúť. Musím sa priznať, že sa s Ním vrúcnejšie rozprávam, keď mi je ťažko. Keď sa človeku darí, niekedy sa Bohu zabudne poďakovať; to sa neraz stalo aj mne.
Po istom čase ma niečo viedlo prečítať si denníkové záznamy zo života sestry Márie Faustíny Kowalskej. Keď som si už vybrala jej meno, nech o nej aspoň niečo viem. Táto kniha ma tak nadchla, že som ju prečítala za jedno popoludnie. Uvedomila som si, aká veľká je táto svätica. Svojou poníženosťou a nekonečnou poslušnosťou ma tak oslovila, že som naozaj rada, že som si ju vybrala za orodovníčku. Aj vďaka nej som si uvedomila, aký je môj vzťah k Bohu. Mám čas na všetky možné aktivity, len pre Boha mi ostáva „omrvinka“. Častokrát sa sťažujem na maličkosti, ale sestra Faustína nám ukazuje, že utrpenie je najväčším pokladom na zemi, lebo ono očisťuje dušu. Ďakovala Ježišovi za denné kríže, ďakovala za vnútorné bolesti, za strach a neistotu, za pokušenia, za problémy i ťažkosti, za hodinu smrti, za duševný boj a za celú trpkosť. V utrpení bola jej radosť a v úzkosti jej nádej. Bola presvedčená, že pravá láska sa meria teplomerom utrpenia.
Oslovila ma aj tým, že pri všetkom sa spoliehala na Ježiša. Nič nerobila bez Neho, so všetkým sa mu zdôverovala. Verím, že svätá Faustína ma bude ochraňovať a vyprosovať hojné Božie milosti.

birmovankyňa Zuzana

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.