Vianočná prosba dieťaťa

Veľmi sa teším Ježiško, že sú tu zase Vianoce. Ježiško môj milý, poď prebývať do môjho srdiečka, ktoré Ti dávam ako vianočný dar.
Urob si z neho svoj chrám, v ktorom budeš prebývať. Očisti ho od neposlušnosti, lenivosti, od každého hriechu. Netrpezlivo už čakám a teším sa na teba.
Veď cez Vianoce sú aj ľudia milší, štedrejší, radostnejší.
V posvätnom vianočnom čase majú viac pochopenia aj pre chudobnejších a trpiacich.
Ale koľkí ťa, Ježiško, nemilujú ani nechcú prijať, hoci prinášaš lásku a pokoj. Ty nás však máš všetkých rovnako rád.
Ale všetky deti nebudú mať radostné Vianoce. Prosím ťa preto, Ježiško, za tie deti, čo trpia vo vojne alebo umierajú hladom, zanes im darček, ktorý si chcel darovať mne.
Pri štedrovečernom stole budem na nich myslieť. Veď my budeme mať plný stôl dobrôt, kým mnohé z nich ani kôrku chleba.
Splň, prosím, Ježiško, moju prosbu, len im nepovedz, že som ťa poslal ja. Bude krásne, keď o tom budeme vedieť len my dvaja.
Prosím ťa aj za starých a opustených – aj im daruj svoje šťastie a radosť. Nech pri speve vianočných kolied sme všetci ochotnejší navzájom si pomáhať.
A ešte jednu prosbu mám: Ježiško, chráň nám otecka i mamičku aj našu krásnu slovenskú zem.
Nech ľudia vyženú zo sŕdc hriech a špinu a nech sa tam vráti láska a pokoj, aby sme sa všetci mali radi ako aj ty nás máš rád.
Ako by som si len prial, aby zmizli slzy z detských očí, aby deti na celom svete mohli v pokoji a v šťastí prežívať čaro Vianoc a všetci spolu s anjelmi zvolať:
„Sláva Bohu na výsostiach a na zemi pokoj ľuďom dobrej vôle.“

prevzala M. Luterová

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.