A už je tu! Rok 2006

Nový rok s množstvom dní, hodín, minút a sekúnd. Aké budú? Nevieme. Bezpochyby je to veľká šanca opäť začať, vykročiť na správnu cestu a ísť v ústrety ľuďom a Bohu. Prvé dni sú obdobím zvláštneho začiatku s predsavzatiami a záväzkami. Aj keď si uvedomujeme svoju krehkosť, krátkosť novoročných predsavzatí, cítime, že by sme v novom roku mohli byť iní, lepší.
Nikdy nie je neskoro. Zvlášť, keď si uvedomujeme, že v tomto úsilí nie sme sami. Boh, ktorý sa stal človekom, prišiel do nášho života, aby nám všetkým daroval nový začiatok. Kristus je nádejou veľkej budúcnosti a budúceho večného dovŕšenia sveta a každého jedného z nás.
Spomeňme si, koľkým ľuďom daroval Ježiš počas svojho života nový začiatok. Colník Matúš, hriešna Magdaléna, mŕtvy Lazár, desať malomocných, slepí, chromí, posadnutí zlými duchmi alebo taký zločinec na kríži. Boh ponúka všetkým začiatok, nikomu nezatvára dvere. Každý má šancu. Nikto si nemusí zúfať.
Ježiš začal svoje verejné účinkovanie Jánovým krstom. Bol to jeho začiatok a začiatok nového života mnohých ľudí. Aj my sme boli pokrstení a začali sme dlhú púť Božích detí na tejto zemi. Krst nám otvára nebo s množstvom milostí, aby sme v živote konali viac dobra a vyhýbali sa zlu. Krstom začíname púť, podobnú tej Ježišovej, a všade kam prídeme, chodíme máme dobre robiť ako On. Krstom začíname misiu budovania Božieho kráľovstva tu na zemi medzi ľuďmi, svojimi najbližšími. Naša misia má byť úspešná ako misia Troch kráľov, ktorí nakoniec pod vedením hviezdy našli dieťatko zavinuté v plienkach a uložené v jasliach. Naša životná cesta, púť, sa má zavŕšiť v nebi, kde aj začala. Bude to návrat do Otcovho lona, bude to veľké šťastie a radosť so všetkými svätými a s ľuďmi dobrej vôle.
Prajem Vám úspešný začiatok v novom roku 2006, radosť z Božieho detinstva, ktoré začalo naším krstom a úspešnú misiu zavŕšenú v nebi u Boha Otca.

duchovný otec

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.