Ahojky!

V deň, keď sa obchody zaplnia červenými srdiečkami a darčekmi pre zamilovaných, je tu 14. február – sviatok sv. Valentína. V tento deň si vyznávame lásku častejšie a intenzívnejšie ako inokedy. Kto bol sv. Valentín a prečo sa spája s týmto láskyplným sviatkom?

V súčasnosti katolícka cirkev pozná najmenej troch rozdielnych svätých, ktorí nesú meno Valentín či Valentinus. Všetci zahynuli mučeníckou smrťou. Ten, na ktorého si spomíname 14. februára, bol kňazom v Ríme. Valentín nerešpektoval nariadenie svojho cisára, ktorý zakázal mladým vojakom oženiť sa. Napriek upozorneniam zo strany úradov naďalej v tajnosti sobášil mladých ľudí, ktorí si chceli vyslúžiť túto sviatosť. Odsúdili ho na mučenie palicovaním a keď sa ani po ňom nevzdal svojej viery, sťali ho spolu so sv. Máriom.
Úloha tohto mesiaca je veľmi jednoduchá: nakresliť valentínsky pozdrav len tak, od srdca. Celá redakcia sa na nich veľmi teší.

Vaša Chrumka

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.