Hranolková párty

V posledný mrazivý januárový týždeň sme sa my, skauti rozhodli zorganizovať hranolkovú párty v Ovčí.

Odštartovalo to v piatok večer, keď začali prichádzať najväčší odvážlivci, ktorí chytili do rúk zbrane – škrabky a hor sa na zemiaky. Najprv očistili jeden, potom druhý, tretí a tak to pokračovalo až po šiesty „mech“ zemiakov. Uff, to bola makačka. Na rad prišlo krájanie zemiakov na hranolky. Zmorení a zničení sme skončili okolo polnoci.
V sobotu sa to konečne začalo. Už od ôsmej začínali prichádzať prví skauti a o desiatej nás tam bolo asi 160 zo všetkých kútov východného Slovenska: Krompachy, Prešov, Spišská Nová Ves, Poprad, Svit, Spišské Podhradie, a samozrejme, Víťaz aj Ovčie. Zatiaľ, čo sa v kuchyni usilovne pripravovali hranolky, ostatní sa išli zabávať vonku. Boli pripravené rôzne štafety, hry, súťaže medzi jednotlivými družinami za účelom všetkých vyhladovať. Myslím, že plán vyšiel – po „slávnostnom hryze“ hranolky len tak „pukli“. Nasledovali ďalšie hry a o 17. hodine sme sa všetci vybrali na sv. omšu. Po nej bolo vyhodnotenie družín; tí najúspešnejší si vyslúžili kopu sladkostí a krásne medaily. Nakoniec prišli na rad naše tradičné belgické tance, na ktoré sme sa celý večer tešili. A aby sa nám dobre spalo, tak sme si na dobrú noc pustili jednu rozprávku.
Ani sme si neuvedomili, ako ten čas rýchlo beží – a bola nedeľa ráno. Museli sme sa pobaliť a začalo lúčenie – uvidíme sa možno o rok …

Monika Balogová ml.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.