Poďakovanie za Dobrú novinu

Milí ľudkovia, ktorí máte radi Dobrú novinu!
S Božou pomocou a s pomocou nášho duchovného otca sme sa toho roku opäť zapojili do Dobrej noviny (ďalej len DN). Na Slovensku už 11. rok a u nás vo farnosti 9. rok. Do DN sa v našej farnosti zapojilo 58 detí a 16 sprevádzajúcich osôb. Vytvorili 8 skupiniek a s nimi navštívili 321 rodín. Vďaka vašim príspevkom sme na účet DN zaslali 49 210 Sk.
Nech vás Pán za to odmení!

Koledníci sa pripravovali na koledovanie stretnutiami, pri ktorých si nacvičili program, pripravili si oblečenie. Na spoločných stretnutiach sme nacvičovali piesne na koledovanie a na jasličkovú pobožnosť. Jedna zo skupiniek pripravila jasličkovú pobožnosť, v ktorej sme sa mohli preniesť do čias, keď sa Ježiš narodil a deťom o tom prišiel porozprávať pastier, ktorý bol pri tom, keď sa Ježiš narodil. Deti sa s duchovným otcom zúčastnili svätej omše pre koledníkov v Stropkove, na ktorej ich požehnal otec biskup Bernard Bober. Spolu s radostnou zvesťou o narodení Ježiša vám do domov prinášali aj toto požehnanie. Chcem sa vám všetkým, ktorí ste pomohli, aby sme opäť mohli koledovať, za všetko či už hmotné alebo duchovné poďakovať.
Vy, milí koledníci a sprevádzajúce osôbky, ste darom. Nielen pre rodiny našej farnosti, ale aj pre deti v Afrike, pre ktoré ste niečo dobré urobili. Prajem vám, aby vám tou najväčšou odmenou bol Boží hlas: „… poďte, požehnaní môjho Otca, zaujmite kráľovstvo, ktoré je pre vás pripravené od stvorenia sveta …“ (Mt 25, 34).
Pred sviatkami sme si chvíle pri televízore mohli spestriť pozeraním filmu o pápežovi Jánovi Pavlovi II. Páčili sa mi v ňom slová, ktoré adresoval mladým, preto chcem nimi ukončiť poďakovanie za DN: „Odhaliť svoju vlastnú jedinečnú osobnosť, to je veľmi zložitá úloha. Stať sa tým, čo je vám určené. Musíte sa obetovať, dozrievať a popritom všetkom prežívate v živote obdobie, keď sa zoznamujete s tajomstvom Boha. Poviem vám jedno. Keď je vaša púť až príliš náročná, vždy si pamätajte. Nie ste sami! Nie ste sami! Lebo Boh žije, kráča vedľa vás! Boh je a navždy bude váš najlepší priateľ!”

Eva Balogová, zodpovená osoba za Dobrú novinu

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.