Gaboltov

Každý z nás, keď zažije niečo pekné a hodnotné, chce sa o to podeliť, obohatiť ostatných. Preto chcem vám všetkým povedať o púti do Gaboltova, ktorá bola 29. mája.

Táto púť bola výnimočná tým, že sme sa v autobuse stretli farníci bývalej farnosti z Ovčieho, Víťaza a zo Širokého. Niektorí sa poznali, niektorí sa zoznámili, Prišlo mi trocha ľúto, že už nevieme, kedy je vo Víťaze sv. omša, že to napríklad u nás nehlásia pri oznamoch, ale život prináša zmeny a taká je Božia vôľa. Cestou nás najviac zblížila modlitba sv. ruženca.
Po príchode do Gaboltova, kde sa tejto púte zúčastnili pútnici z farností sabinovského dekanátu, nás privítal rehoľný kňaz, ktorý nám povedal program modlitieb sv. omše a poklony eucharistickému Kristovi.
Rozhodla som sa napísať tento článok, aby som sa s vami podelila o duchovný zážitok z tejto púte, o milosti Božej, o pocitoch, ktoré sme tam prežívali. Teraz však viem, aké je ťažké opísať to duchovné, to, čo človek cíti, čo prežíva v srdci. Stačí zabudnúť na seba, otvoriť srdce, do ktorého môže prúdom tiecť Božia milosť a Jeho láska. Tam nie sú potrebné slová, tam som sa dívala na Krista, On na mňa a veľmi sme si rozumeli.
Chcela by som teraz stáť pred Vami s mikrofónom a svedčiť o mojom duchovnom zážitku, bolo by to ľahšie ako písať. Videli by ste moju rozžiarenú tvár, gestá, ktoré by viac povedali o zážitku s Kristom, o osobnom stretnutí s ním, ktoré zažil, verím, každý, kto tam bol.
Keďže mám len papier a pero, tak Vám píšem. Znášajme svoje ťažkosti všedného dňa s pohľadom na Lásku a choďme čerpať silu aj na takéto stretnutia. Pán nám oplatí každú námahu a obetu zážitkom, z ktorého sa dá čerpať sila v našich životných ťažkostiach a krížoch.
Z hory premenenia treba zostúpiť a priniesť ovocie tohto zážitku do všedného dňa, medzi svojich, do rodín, do farností. Prajem všetkým, aby sme dokázali obohatiť naše farské spoločenstvá.
Vďaka Bohu aj ľuďom, ktorí sa pričinili o tento duchovný zážitok.
Jedna veta na záver: ani oko nevidelo, ani ucho nepočulo, čo Boh pripravil tým, ktorí prišli do Gaboltova.

Hanka Čechová, Široké

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.