Od Alenky …

„Blahoslavení sú mŕtvi, ktorí odteraz umierajú v Pánovi! Áno, hovorí Duch, nech si odpočinú od práce, lebo ich skutky idú s nimi.“ (Zjv 14, 13)

Bratia a sestry v Pánovi, keď sme začiatkom prázdnin odprevádzali nášho starého otca do večnosti, znovu som si uvedomil, aká neúprosná je realita smrti v tomto pominuteľnom svete a ako blízko sa dotýka každého jedného z nás. Pravé preto je nesmiernym Božím darom každý jeden deň, každá jedna chvíľa, ktoré môžeme stráviť v prítomnosti našich drahých blízkych, priateľov, ľudí, ktorých každý deň stretávame. Veď zajtra to už nemusí byť pravda. Už tu nemusia byť oni alebo my. Škoda, že nám tento vzácny dar tak zovšednel a my už nie sme schopní sa z neho tešiť. Vďaka Bohu, nás však naša kresťanská viera neuzatvára len pre tento svet. Je naplnená nádejou na večný život, kde sa budeme môcť s tými, ktorí nás už do predišli večnosti, opäť stretnúť. Vďaka Bohu za túto istotu. Amen.

Modlitba:
Bože, vďaka že sa nemusíme pozerať na tento svet len očami pominuteľných organizmov, ale že vďaka Tebe sme mohli nazrieť ďalej, až do večnosti. Amen. Požehnané nové dni!

Dušan Tillinger

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.