Slávnosť Sedembolestnej

Na slávnosť Sedembolestnej Panny Márie, keď slovenský národ putuje do Šaštína k našej patrónke vyprosiť si silu, pokoj, zdravie do každodenného života, tak aj veriaci z celej kokavskej farnosti putovali do farského kostola sv. apoštolov Petra a Pavla v Kokave nad Rimavicou.

Privítali vzácneho hosťa Mons. Eduarda Kojnoka, rožňavského biskupa, aby slúžil sv. omšu a po nej posvätil kríž nad obcou. Na slávnosti boli prítomní aj traja kňazi z okolitých farností, medzi ktorými nechýbal ani náš rodák, dekan Michal Jenča.

Otec biskup v kázni vyzdvihol pokoru Panny Márie, ktorá napriek tomu, že bola v požehnanom stave, putovala k príbuznej Alžbete. Všetky svoje starosti, problémy prechovávala vo svojom srdci a premýšľala o nich. Po skončení sv. omše sme išli v sprievode na vrch Kohútovo. Cestou sa pán farár zo Šoltýsky modlil krížovú cestu, niektoré deti a miništranti niesli zastavenia krížovej cesty. Bol to naozaj nádherný deň s hlbokým duchovným zážitkom.

Mária Bednáriková, Ovčie

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.