Pravá Láska



Na počiatku všetkého bola Láska. Ona stála pri zrode sveta a zotrvala v ňom, aj keď si jej stvorenie vyvolilo zlo. Neopustila nás a zostáva s nami od kolísky po hrob, odkiaľ nás len ona jediná vovedie do nového a večného života. No jej najväčším darom pre svet je jej nekonečné a neprestajné prúdenie do sveta ľudí, strachu, egoizmu a tmy.

Veľa sa píše a spieva o láske, veľa o nej snívame a jej obraz nás inšpiruje počas celého života, no najmä v mladosti. Vtedy v nás rezonuje najintenzívnejšie a jej rôzne podoby formujú naše vnútro a tvoria našu budúcnosť. Často jej ale máme toľko, že si ju zamieňame s vášňou a neresťou plných zmätku a sklamania. A to len preto, že my často ani nevieme, čo je skutočná, pravá láska. Ak chceš jej dokonalý príklad, pozri na kríž – je v obete a utrpení. Pozri na oblohu a kvety – je v daroch Božích, vo vôni kvetov a ovocí, v slnku a jeho teple.

Stačí, ak si uvedomuješ svoje nedostatky, každodenné pády – nezapochyboval si o Božej láske k tebe? Alebo si si kládol otázku: „Ako sa Boh môže o mňa starať a byť taký štedrý ku mne napriek tomu, aký som a koľko zlého robím?!“ A odpoveď: „Kto nás odlúči od Kristovej lásky? Azda súženie, úzkosť alebo prenasledovanie, hlad alebo nahota, nebezpečenstvo alebo meč?“ (Rim 8, 35) Bez ohľadu na to, akým nehodným sa cítiš, nemôžeš zastaviť alebo nejakým spôsobom zmenšiť prúd Božej lásky k tebe.

Na tom, čo si On o tebe myslí, sa nemôže nič zmeniť ani skutočnosť, že On ťa bude milovať bez ohľadu na to, čo konáš alebo hovoríš. Vždy na to pamätaj, lebo Božia láska: 1. uzdravuje tvoje city, 2. spôsobí, že tvoja sebaúcta porastie, 3. položí ťa na pevný základ vlastnej hodnoty a dôstojnosti. To spôsobí, že budeš mať úctu k sebe! Bude ťa motivovať k sebaovládaniu! Vieš, keď si naozaj niečo vážiš, chceš to chrániť a rozvíjať. Božia láska, teda pravá láska ti dá schopnosť, aby si sa miloval a potom miloval iných.

Preto si uvedom: Nielen že si ťa Boh vybral, ale On ťa večne, vášnivo, nežne a bezpodmienečne miluje. Neexistuje nádhernejšia, najdokonalejšia, najpevnejšia, najvrúcnejšia, najobetavejšia a najsvätejšia láska ako Jeho láska k tebe – k nám všetkým. Neexistuje väčšie požehnanie a väčšie uistenie ako toto!

spracovala Lucia G., Víťaz

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.