Ďakujem Bohu


V jednu skutočnosť som hlboko presvedčený. V živote človeka neexistujú náhody. Existuje len Božie riadenie a Jeho vôľa.

Tak sa stalo z Božej vôle a milosti, že som sa mohol zúčastniť veľkej púte na miesta zjavení našej Nebeskej Matky – v La Salette, Lurdoch, vo Fatime a na Monserrate.

Svoju vďačnosť a radosť z toho, že aj mne to bolo dopriate, určite nedokážem slovami opísať. Veď byť na svätej omši v rodnom jazyku na mieste zjavenia sa Panny Márie malej Bernadete v Lurdoch, prejsť krížovú cestu v modlitbe a mlčaní, zúčastniť sa eucharistického sprievodu a požehnania so stovkami vozíčkárov – to zostane navždy v srdci. Kľačal som na mieste zjavenia sa Panny Márie trom malým pastierikom v údolí Cova da Irija a zažival tú úžasnú Božiu dobrotu a nezaslúžený dar, že patrím k tým, čo uverili v jej Syna Ježiša. To všetko mi napĺňa dušu slzami vďačnosti.

Mal som príležitosť a čas utiahnuť sa do kaplnky pod Čiernou Madonou a ďakovať Pánu Ježišovi za všetky nezaslúžené dary a milosti, ktorých sa mi dostalo.

Pri medzinárodnej svätej omši som si uvedomil príslušnosť veľkej Božej rodiny, že sa vieme jedným jazykom cirkvi spoločne modliť so všetkými kňazmi, aj našimi duchovnými otcami, ktorí boli koncelebrantmi. Za tie nádherné chvíle, kde som za Tebou, Pane Ježišu, mohol kráčať cez celé priestranstvo pred fatimskou mariánskou svätyňou.

Za to všetko nech je oslávený a pochválený Trojjediný Boh, Otec, Syn a Duch Svätý spolu s rozdávateľkou milostí našou Nebeskou Matkou.

František Štofaňák, Víťaz

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.