Posledné zbohom


Na vianočné sviatky sa všetci veriaci kresťania tešia, lebo veria, že ten, ktorý sa narodil, je ich spásou a vykúpením.

Tohtoročné sviatky pre našu rodinu neboli také, ako sme si ich predstavovali. Aj naša mama mala všetko pripravené tak ako bolo u nás zvykom, no spoločnej štedrej večere sa nedožila. Hoci my, jej deti, sme roztrúsení po celom Slovensku, ba jedna jej vnučka žije na Malte, v tieto Vianoce nemala byť sama, ale v kruhu rodiny svojho brata s manželkou a jeho syna s nevestou Jankou. V tomto spoločenstve si vždy zaspomínali, čo prežili od minuloročných Vianoc. Spoločne si rozbaľovali darčeky, pričom švagriná Helena a jej dobrá nevesta na ňu nikdy nezabudli. Tohto roku naša mama dala švagrinej dopredu darček, aby bol tiež uložený pod stromčekom. Bola to už asi predtucha. Žiaľ, naša mamka k spoločnému stolu nezasadla pretože, ako duchovný otec vo svojom príhovore zdôraznil, bola povolaná k štedrovečernému stolu toho Najvyššieho. Naša mamka plných dvadsať rokov prežívala sama bez nášho otca, no mala veľmi dobré susedky – Regínu a Alberta Magdovcov, Regínu a Matúša Uličných, Máriu a Pavla Uličných, Tonku Čechovú, Albínu Čechovú, Darinu Vardžíkovú. Mala vždy okolo seba ľudí, s ktorými si veľmi dobre rozumela – Marinku Blizmanovú a jej manžela Ondreja, ich dobré dcéry Moniku a Aničku, ale aj mnoho ďalších.

Preto sa touto cestou chce poďakovať všetkým vám za vaše kvetinové dary. Ďakujeme všetkým, ktorí ste cez vianočné sviatky za ňu obetovali modlitby – Helenke Iskrovej a Helenke Čechovej. Zvlášť chceme poďakovať rodine F. Jenču, ktorí nám boli nápomocní pri zaobstaraní potrebných vecí. Ďalej ďakujeme pani Marte Galdunovej, ktorá všetky svoje schopnosti využila k tomu, aby na kar zaobstarala pre ľudí poživeň a pripravila priestor pre spoločné posedenie. Vďaka všetkým!

Smútiaca rodina:

synovia František a Štefan, dcéry Alžbeta a Helenka s rodinami

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.