Ahoj deti!

Keďže je apríl bláznivým mesiacom, pripravila som pre Vás v tomto čísle niečo veselé. Kresťanstvo je náboženstvom radosti, Boh je radosť a evanjelium je radostná zvesť. Ako som sa však dočítala, nie je radosť ako radosť. Pravá radosť je odpoveďou toho, kto miluje život. Každý z nás má svoj spôsob radosti. Úsmev, veselé slová, duch chvály a vďaky nám môžu k radosti pomôcť.

Neviem prečo, ale mňa vždy rozosmejú vtipy o trabantoch. Napríklad tieto dva:

– Ide trabant po ceste a zdochne mu motor. Ide okolo mercedes a potiahne ho.

Potom mu hovorí: „Keby bolo zle, zatrúb.“ Idú po diaľnici 160 km/h. Vidí ich policajt a hovorí druhému: „Videl si ten trabant, ktorý trúbil na ten mercedes, že ho chce obehnúť?!“

– Prečo sa trabant točí na lúke stále dookola? Pretože si do dverí privrel trávu.

Úloha 1:

„Ak je na svete nejaká radosť, má ju iste človek ………………….. “(osemsmerovka zľava doprava) T. Kempenský


Úloha 2:

Niekedy naše oči a mozog pracujú dosť zvláštne. Verili by ste, že kružnica na tomto obrázku je dokonalá?

Pozerajte sa na asi 60 sekúnd na štyri čierne body v strede obrázka. Potom rýchlo zatvorte a otvorte oči a pozrite sa na niečo svetlé. Čo vidíte?

Koľko slov vytvoríš z písmen Bláznivý apríl?

stranu pripravila: Mgr. S. Kolářová

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Ahoj deti!

Hmmmmmm, aj vy cítite tú vôňu jari v podobe prvých snežienok, narcisov, fialiek alebo primuliek? Tieto kvietky húževnato bojovali o svoje miesto na zemi, aby mohli vyšperkovať bledú lúku. Preteplené ovzdušie láka von – osviežiť sa, nadýchať sa jarného vzduchu, popočúvať veselú jarnú pieseň.

Tento rok sa marec spája nielen s príchodom jari, mesiacom knihy, mesiacom internetu, Medzinárodným dňom žien, sviatkom sv. Jozefa, robotníka, sviatkom Zvestovania Pána, ale aj s Veľkou nocou, ktorá je jedným z najvýznamnejších kresťanských sviatkov, počas ktorého si pripomíname umučenie, smrť a vzkriesenie Ježiša Krista. Nadväzuje na židovskú paschu – na pamiatku oslobodenia izraelského národa z egyptského otroctva.

Je to aj čas na ozdobovanie našich príbytkov veľkonočnými dekoráciami, čas na prípravu veľkonočných jedál, oblievačky, ale predovšetkým je to čas na odpúšťanie zo srdca.

Matka Tereza z Kalkaty priala k Veľkej noci: „Nech radosť a láska Zmŕtvychvstalého Ježiša je vždy s vami a medzi vami.“ To vám všetkým prajem aj ja. Radostnú Veľkú noc!

• česky „Veselé Velikonoce!“
• dánsky „Glćdelig Pĺske!“
• estónsky „Häid Ülestõüsmispuhi!“
• fínsky „Pääsiäinen!“
• francúzsky „Joyeuses Pâques!“
• taliansky „Buona Pasqua!“
• nemecky „Frohe Ostern!“
• poľsky „Wesolych swiat!“
• portugalsky „Boa Pascoa!“
• grécky „Kalo Pascha!“
• španielsky „Felices Pascuas!“
• anglicky „Happy Easter“

Úloha 1:
Vyfarbi dané políčka červenou alebo zelenou farbičkou podľa pokynov.

Úloha 2: Labyrint

stranu pripravila: Mgr. S. Kolářová

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.