Ahoj deti!


Prázdniny sa už odkotúľali do cieľovej rovinky. V Pekingu sa skončili letné olympijské hry a deti odštartujú olympiádu za vzdelaním. Nepríjemnosti spojené s návratom do školy stále prekvapujú rodičov. Deti predsa idú späť do školy každý rok, tak prečo nevedia, čo majú očakávať??? Pouvažujme o tom:

1. Deti cez prázdniny vyrastú tak rýchlo, že návrat k školskej rutine sa im zdá akoby „po záruke“.

2. Deti sa tešia alebo sa hrozia toho, čo ich čaká v škole v závislosti od skúseností z predchádzajúceho školského roka.

3. Návrat do školy sa podobá zmene pracovného miesta. Deti môžu byť v novej budove, môže ich učiť nový učiteľ, čo pre nich nemusí byť príjemné.

Takže milí rodičia, starí rodičia, učitelia, katechétky, buďme deťom blízki a hlavne nápomocní pri ich návrate do školy a vytvorme im spolu takú atmosféru, aby sa na školu tešili. Ako? Na každé dieťa platí iný recept, ale my naň s pomocou Ducha Svätého určite prídeme.

Trošku som odbehla k dospelým, ale nasledujúce úlohy sú už každopádne určené deťom. A aby som nezabudla, všetkým prajem úspešný a veselý začiatok, priebeh aj koniec školského roka.

Úloha 1: Nájdi v osemsmerovke 14 školských potrieb.

Z písmen, ktoré zostanú, môžeš doplniť citát z biblie: ….. …… … poučiť mnohých, aj sám sebe osoží. (Sir 37, 22)

Úloha 2: Janko si nepamätá číslo svojho školského autobusu, ale vie, že jeho autobus sa od ostatných autobusov líši. Skús zistiť, do ktorého autobusu musí Janko nastúpiť.

stranu pripravila: Mgr. S. Kolářová, Víťaz

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.