List pre Teba



Každý z nás sa poteší, keď od niekoho dostane list. Boh posiela takýto jedinečný list každému človeku na svete. Je na nás, či tento Boží list, teda Bibliu prijmeme a budeme ju čítať alebo ju odmietneme a jej obsah nám bude ľahostajný.

Je Biblia naozaj „Boží list“? Mnohí hovoria: „To nie je pravda, veď ju písali ľudia, bola vytlačená na Slovensku a vydali ju rôzne biblické spoločnosti.“ Je to pravda. Avšak, kde zobrala biblická spoločnosť rukopisy? Sú od mužov, ktorých Boh použil, aby zapísali Jeho Slovo. Uveďme si príklad.

Riaditeľ sedí vo svojej kancelárii a diktuje sekretárke list. Ona doslovne zapisuje, čo hovorí jej nadriadený. Asi za hodinu je list prepísaný na stroji a riaditeľ ho podpíše. Potom je odovzdaný na poštu. Položme si otázku: Kto vlastne napísal ten list? Každý rozumný človek odpovie: „Riaditeľ, pretože ten list diktoval.“ Sekretárka napísala len to, čo chcel jej nadriadený, aby napísala. Presne tak je to aj s Bibliou. Muži, ktorí písali jednotlivé knihy Biblie, pri ich písaní počuli hlas Boží. Muži vlastne doslova, ba až do písmena zapisovali len to, čo chcel Boh.

Biblia má asi 3 milióny písmen, 31 000 veršov a 1189 kapitol. Na prečítanie Starého zákona je treba asi 38 hodín a 11 hodín na Nový zákon. Na celú Bibliu je treba celkom 49 hodín. Ak čítame Bibliu hovorovou rýchlosťou, potrebujeme na to 70 hodín a 40 minút. Keď denne prečítame 4 kapitoly, celú Bibliu prečítame za jeden rok (365 dní).
Božie slovo zasahuje ľudí hlboko do svedomia, tým ich znepokojuje, a preto by sa ho chceli zbaviť, ako jeden tulák rozšliapal zrkadlo, lebo mu ukazovalo, že je neupravený a špinavý. Biblia nám ukazuje to, že sme hriešni.

Biblia skutočne spôsobila radikálnu zmenu v živote miliónov ľudí. Najväčší poklad na svete je Sväté písmo, Biblia.

„Ale toto je napísané na to, aby ste verili, že Ježiš je Kristus, Syn Boží, a aby ste veriac mali život v jeho mene.“ (Ján 20,31)

Ako odpovieš na tento list z neba?
Biblia je ako?

Chlieb – „Toto je ten chlieb, ktorý zostupuje z neba, aby ten, čo bude jesť z neho, nezomrel.“ (Ján 6, 50)

Oheň – „Či nie je moje slovo ako oheň? hovorí Hospodin.“ (Jeremiáš 23, 29)

Svetlo – „Tvoje slovo je sviecou mojej nohe a svetlom môjmu chodníku.“ (Ž 119, 105)

Mlieko – „Ako priam teraz zrodené nemluvniatka žiadostiví buďte mlieka bezo ľsti, Božieho slova, aby ste ním rástli na spasenie.“ (1 Ep. Petra 2, 2)

Med – „…sladšie sú ako med, ako med, tečúci z plastov.“ (Ž 19, 11)

Zlato – „Žiadúcnejšie sú nad zlato a nad množstvo rýdzeho zlata.“ (Žalm 19, 11)

Zrkadlo – „…Ale ten, kto sa zahľadel do dokonalého zákona slobody … „ (Ep. Jakoba, 1,23-25)

Kladivo – „Či nie je mole slovo … ako kladivo, ktoré rozráža skalu?“ (Jeremiáš 23, 29)

Meč – „…meč Ducha, ktorým je slovo Božie.“ (Efezanom 6, 17; Ep. Židom 4,12)

Semeno – „…sme z porušiteľného semena, ale z neporušiteľného živým slovom Boha a zostávajúci naveky.“ (1 Ep. Petra 1,23)

prevzal Tomáš Magda najmladší

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.