Rok sv. Pavla, apoštola


Bratia a sestry, Svätý Otec Benedikt XVI. dňa 28. júna 2007 v Bazilike sv. Pavla v Ríme ohlásil, že apoštolovi Pavlovi venuje zvláštny jubilejný rok, ktorý bude trvať od 28. júna 2008 do 29. júna 2009 pri príležitosti 2 000. výročia jeho narodenia.

Celý tento pavlovský rok bude aj pre nás príležitosťou, ako to povedal kardinál Andrea di Montezemolo, arcikňaz Pápežskej baziliky sv. Pavla za hradbami:

• k znovuobjaveniu postavy apoštola Pavla, jeho diela, apoštolských ciest,
• k čítaniu jeho početných listov, adresovaných prvým kresťanským spoločenstvám,
• k prehĺbeniu jeho bohatého učenia, ohlasovaného „národom“,
• k organizovaniu pútí k jeho hrobu a na mnohé miesta, ktoré on navštívil,
• k modlitbe a práci pre jednotu všetkých kresťanov v zjednotenej Cirkvi, pravom „mystickom Kristovom tele“.

Taktiež na začiatku nového školského roka 2008/ 2009 chcem upozorniť všetkých žiakov a študentov, a aj ostatných, ktorí študujú školu života, na akom základe chcú stavať alebo už stavajú svoj život. V dobrom nás napomína sv. Pavol: „Každý nech si dáva pozor, ako na (Kristovi) stavia. Lebo nik nemôže položiť iný základ okrem toho, čo je už položený, a je ním Ježiš Kristus. Či niekto na tomto základe stavia zo zlata, striebra, drahých kameňov, dreva, sena či slamy, dielo každého vyjde najavo. Ten deň to ukáže, lebo sa zjaví v ohni a oheň preskúša dielo každého, aké je“ (1 Kor 3, 10-13).

Povzbudzujem seba aj vás, mojich bratov a sestry vo viere, aby sme popri mnohých časopisoch, knihách a skriptách v škole nezabudli na knihu, ktorá je v našich rodinách zapadnutá prachom – na Bibliu. Tam sa dočítame, kto to bol sv. Pavol a akú veľkú lásku mal k Pánu Ježišovi.

Mgr. Oliver Székely, duchovný otec

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.