Ahoj deti!

Dúfam, že vaše Vianoce boli nádherné, moje také boli. Bola som na vianočnej spovedi a udobrila som sa s niekým, s kým som sa hnevala. Páčila sa mi vianočná výzdoba miest, obcí a kostolíkov. Dostala som veľa vianočných sms-iek a prianí. Navštívila som cintorín a spomenula som si na tých, ktorí nás predišli do večnosti. Štedrá večera bola mňamková, na stole nám svietilo betlehemské svetlo, aj svetielka na vianočnom stromčeku krásne svietili a od Ježiška som dostala všetko, čo som chcela. Zúčastnila som sa najkratšej, ale najkrajšej polnočnej svätej omše. Navštívili ma ľudia, ktorí ma majú veľmi radi. Neskôr napadal aj sneh a bola som zguľovaná až za krk. No najdôležitejšie zo všetkého je fakt, že

Kristus sa narodil a príde opäť!

V novom roku 2009 máme dve voľby. Tak ako brat márnotratného syna. Bol nahnevaný, lebo zaujal postoj „prečo nie ja?“ Bol synom, ktorý zostal doma, vďačný za všetko, čo mu otec dal? Môžeme upriamiť pozornosť na to, čo všetko nemáme alebo na to, čo máme. Zvlášť po Vianociach sa môžeme sústrediť na to, čo sme nemohli kúpiť, čo sme nedostali alebo na to, čo už máme.

A tak si v tomto roku prajem, aby sme mali otvorené oči a boli vďační za všetko a všetkých, ktorých okolo seba máme. Nepotrebujeme sa pozerať na iných a zaujať postoj „prečo nie ja?“ Prečo som ja nedostala domček pre bábiky a peknú Barbie? Prečo som ja nedostal originálnu stavebnicu Lego, ale len túto lacnejšiu napodobeninu?

Zvoľme si možnosť zamerať sa na veľké množstvo milostí, ktoré už máme.a ďakujme za ne.

Úloha 2: Pospájaj body od 1 do 42 obrázok vymaľuj.

stranu pripravila: Mgr. S. Kolářová

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.