Ahoj deti!


Milé deti, niektoré sa už usilovne pripravujete na prvé sväté prijímanie. Mamka malej Lucky sa ma opýtala na sedem sviatostí. Vymenovala som ich, hoci nie v presnom poradí, ale dôležité je, že som si oprášila svoje vedomosti. Spolu je ich sedem – krst, birmovanie, Eucharistia, pokánie, pomazanie chorých, posvätný stav, manželstvo. V katechizme katolíckej cirkvi, ktorý nájdeme aj na internete, som sa o týchto sviatostiach dočítala viac. Sviatosti Nového zákona ustanovil Pán Ježiš a dotýkajú sa všetkých dôležitých chvíľ života kresťana. Určujú vznik a rast viery kresťanov, uzdravenie a poslanie. Eucharistia má ako „sviatosť sviatostí“ medzi ostatnými sviatosťami jedinečné miesto: „Všetky ostatné sviatosti sú zamerané na ňu ako na svoj cieľ.“

Určite sa na slávnosť, na ktorú Vás pozýva Pán Ježiš, veľmi tešíte. Horšie je to s nami dospelými. Čím menej sme Božími deťmi, tým viac vidíme cieľ, zmysel i obsah života v niečom inom.

Preto prvoprijímajúcim deťom i všetkým deťom, aj dospelým prajem, nech sa Ježiš pre nás stane chlebom, ktorý nás pevne spojí s nebom.

Úloha 1: Nezabudnite zablahoželať mamulienkam ku Dňu matiek. Pripomenie Vám ho aj takéto bludisko.


Úloha 2:
Ak spojíš body od 1 do 72, zistíš, čo robí dieťa na obrázku. Potom obrázok vymaľuj.


Slávnosť

Biely dníček, biely deň,
u slnka sme boli preň.

U vetríka – fujaristu
nôtu sme si vybrali
a tú nôtu všetky vtáky
na oslavu pískali.

(Elena Čepčeková)

stranu pripravila: Mgr. S. Kolářová, Víťaz

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.