Buďte čistí a pokorní!


16. marca t.r. počas audiencie členov Kongregácie pre klérus, ktorí sa zišli na plenárnom zasadnutí, Svätý Otec Benedikt XVI. s radosťou oznámil svoj úmysel „napomôcť úsilie kňazov o duchovnú dokonalosť, od ktorej predovšetkým závisí účinnosť ich služby“ tým, že vyhlásil mimoriadny Rok kňazov. Začal sa 19. júna t.r. na slávnosť Najsvätejšieho Srdca Ježišovho a bude trvať do 19. júna 2010. V tomto roku si pripomíname aj 150. výročie smrti svätého farára z Arsu – Jána Máriu Vianneya, ktorý bol opravdivým príkladom pastiera v službe Kristovmu stádu (porov. príhovor Svätého Otca).


Pri tejto príležitosti nám duch. otec Franc do redakcie Spektra priniesol a dovolil uverejniť veľmi vzácny artefakt – rukopis dnes už blahoslaveného o. biskupa Vasiľa Hopku. Táto „prorocká vízia“ je aktuálnym odkazom v tomto Roku kňazov:
Osek, 23. VI. 1966


Kňazom byť je to byť duchovným otcom, duchovným učiteľom, liturgistom, spovedateľom, rozdávateľom Sv. prijímania a všetkých sviatostí, duchovným lekárom, poslancom Božím u Sv. ľudu, príklad davajúcim, voditeľom duší do neba. Ak to všetko splníte podľa vôle Božej, čaká Vás také miesto vo večnosti, aké oko nevidelo, ucho nepočulo a srdce ľudské nemôže pochopiť. Nože do práce s veľkou chuťou. Žehná + Basilius

-re- (upravené)

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.