Rozhovor s Luckou Balogovou a Anthonym



Raz v nedeľu sme čakali pútnikov z Levočskej hory, kedy skoro celý Víťaz čaká na svojich, medzi čakajúcimi zbadal som Lucku Balogovú. Pamätám si ju ešte ako bábätko v perinke, keď mi jej už nebohý otec predvádzal asi trojročného Mirka, ktorý za sprievodu harmoniky už vtedy hral veľmi pekne na husliach. Toto mi veľmi utkvelo pamäti. Keď stretnem Mirka alebo Lucku, moja myseľ zabehne na tú spomínanú chvíľu. Vidím Fera s harmonikou, Mirka ako hrá na husliach, pri nás kočiar a v ňom malá Lucka.
Lucka Balogová pracuje a žije už 11 rokov v Londýne. Prišla aj so svojím priateľom na bratovu svadbu. Keďže sme sa s Luckiným priateľom nepoznali, poprosil som ho, aby sa nám predstavil.

Volám sa Anthony. Pochádzam z Londýna. Na Slovensku som už piatykrát. Teraz momentálne som tu na svadbe brata mojej priateľky.

Páči sa ti Víťaz?

Je to veľmi pekná dedinka. Ľudia tuná vo Víťaze aj celkovo na Slovensku sú veľmi milí a pohostinní oproti Anglicku a iným krajinám, v ktorých som bol. Takých dobrých ľudí som ešte nezažil.

Plánujete prísť potom bývať do Víťaza?

Možno na dôchodok. Musím sa ešte veľa učiť, aby som dobre hovoril po slovensky. Do piatich rokov by som si chcel kúpiť niekde na Slovensku dom, možno aj vo Víťaze.

Ďakujem za rozhovor.

-re-

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.