Ukrižovaný Ježišu, zmiluj sa nad nami!


Prežívali sme pôstnu dobu, kde sme si uvedomovali Ježišove utrpenie. Modlili sme sa svätý ruženec a chodievali do kostola na krížovú cestu, pri každom zastavení rozjímali sme o jeho živote, ako bol poslaný od Nebeského Otca z božej lásky k nám, aby nás vykúpil drahou krvou. Pre nás sa krvou potil, bol bičovaný, trním korunovaný, kríž niesol a bol ukrižovaný – zaživa na drevo kríža pribitý.

Matka Panna Mária prvorodeného syna obetovala v chráme. Bol tam Simeon, prorok, ktorý povedal: „Môžem zomrieť, lebo som videl Spasiteľa sveta. Tvoje srdce prenikne meč bolesti,“ hovoril Panne Márii, to znamenalo Ježišove umučenie, ukrižovanie. Na krížovej ceste ho sprevádzala jeho Matka, Mária Magdaléna a učeník Ján. Keď Pán Ježiš visel na kríži, zvolal z kríža: „Matka, hľa, Tvoj syn“ a Jánovi: „Hľa, Tvoja Matka,“ pretože apoštol Ján sa tak zachoval ako sa mali zachovať všetci učeníci – Pána Ježiša sprevádzal na krížovej ceste. Ján za to, že bol verný Ježišovi, dostal odmenu: dožil sa vysokého veku a zomrel v pokoji, ostatní učeníci zomreli mučeníckou smrťou.

Páne Ježišu, aj my ti chceme povedať, že ťa veľmi milujeme, že náš život bez teba nemá cenu. Ty si na prvom mieste v našich srdciach. Vďačíme ti za každý prežitý deň, ktorý nám dávaš a tvoju bolesť prežívame s tebou aj s tvojou Matkou. Panna Mária, chceme ti len dobre robiť, aby si z nás mala radosť. Pane, prosíme ťa, aby si bol milostivý našim zosnulým a otvoril im nebeské kráľovstvo, lebo sa snažili tu na zemi plniť tvoju vôľu. Požehnaj naše rodiny, aby kráčali po tvojej ceste a milovali len teba, lebo im dávaš silu prekonávať svoje trápenia. Pane Ježišu, očakávame tvoje zmŕtvychvstanie. Máme nádej, že pretvoríš naše úbohé telá a stanú sa podobnými tvojmu a na konci sveta vstaneme z mrtvých.

P.S.: Poprosila by som mládencov vzadu na chóre, aby sa nerozprávali počas svätej omše. Boli upozornení a to neplatí, mnohí im hovoria, že nemajú nič zo sv. omše, lebo vyrušujú. Je mi ľúto! Sv. omša je taká krásna, keď sa do nej vžijeme. Duchovný otec Oliver má také povzbudivé slová v kázni, že nás obohatia duchovne a my odchádzame s radosťou do svojich domovov.

Panna Mária, Matka neba
a zeme, oroduj za nás!

Mária Tobiašová, Ovčie

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.