Ako sme prežívali máj – mesiac lásky k Panne Márii


Keď sa pozeráme na prírodu, ako je všetko nádherne rozkvitnuté, tak je to Božie riadenie. Taký krásny svet nám Boh stvoril pre potešenie. Máme mu za to, čo nám dáva do nášho života, ďakovať. Aj Panna Mária nás napomína, aby sme si krásu srdca zachovali čistou láskou, lebo naše telo sa stalo pri krste chrámom Ducha Svätého.

Bol máj – mesiac lásky k Panne Márii. Chodievali sme na májovú pobožnosť, na svätý ruženec, vyli sme Panne Márii veniec lásky, lebo ju veľmi milujeme. Dáva nám silu do nášho každodenného života, keď ju o to prosíme. Modlitby sme obetovali aj za naše rodiny, aby sme žili tak, ako sa Bohu páči podľa desatora Božích prikázaní.

Veriaci z Ovčia a Víťaza sme spolu s duchovným otcom vycestovali autobusom na odpustovú slávnosť Božieho milosrdenstva do Krakova. Keď sme sa ponorili do Božieho milosrdenstva a povedali Ježišovi, čo nás trápi, srdcia sa nám chveli od radosti, že tu môžeme byť. Slávnostnú svätú omšu celebroval pomocný spišský biskup Andrej Imrich, náš duchovný otec s ostatnými kňazmi. V kázni sme počuli, čo je to Božie milosrdenstvo. Utkvela mi v pamäti veta: „Keď by sme mali hriechov ako piesku na brehu mora, pri úprimnej a ľútostnej spovedi sa v Božom milosrdenstve stratia…“, mám to uchované v srdci. Pristúpili sme k svätému prijímaniu, obohatili sme sa a prisľúbili, že keď nám dá Boh zdravie, prídeme k Pánovi Ježišovi a svätej sestre Faustíne znova.

23. mája 2010 sme slávili sviatok Turíc – zoslanie Ducha Svätého. Duch Svätý sa zjavil nad každým učeníkom v podobe ohnivého jazyka, každý učeník rozprával iným jazykom, vedel, kam má ísť ohlasovať Božie slovo.

V nedeľu na sviatok Najsvätejšej Trojice pristúpilo 5 detí k prvému svätému príjimaniu – 3 dievčatá Miriam Kollárová, Dominika Jenčová, Radka Balogová, 2 chlapci Peter Magda, Ján Baloga. Bol to krásny duchovný zážitok. Deti si zaslúžia od veriacich veľkú pochvalu, pred oltárom v kostole zodpovedali všetky otázky na jedničku s hviezdičkou. Pán Ježiš sa veľmi tešil, keď to počul, veď povedal: „Nechajte maličkých prichádzať ku mne, lebo takým patrí nebeské kráľovstvo…“ Veľká vďaka patrí nášmu duchovnému otcovi Oliverovi. Je to veľmi dobrý pastier, keď to pre svoje ovečky vie tak pekne pripraviť. V nedeľu pri svätej omši sme mali v očiach aj slzy radosti, že päť duší bude prijímať Eucharistiu.

Svätá Trojica nech dá silu nášmu duchovnému aj tým dietkam, aby nikdy nevykoľajili z Božej cesty. Ďakujeme pani riaditeľke Magdovej aj pani Adrianke, že boli nápomocné pri tejto slávnosti. Mali sme návštevu z USA, v nedeľu veľmi obdivovali svätú omšu, aj prvoprijímajúce dietky. Nebeský Otče, zachráň nás od záplavy, o to ťa vrúcne prosíme. Panna Mária je jedinou osobou, ktorá realizuje veľmi jedinečným spôsobom plán Božej lásky k celému svetu. Oroduj za nás aj za duše v očistci!

Mária Tobiášová, Ovčie

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.