Ahoj deti!


Tak, máme tu druhý mesiac školského roka – október.
Úroda je pozbieraná, škola je v plnom prúde. Myslím, že ste už nazbierali aj nejaké tie známky. Dúfam, že ste začali tými najmenšími a zároveň najlepšími, teda jednotkami 🙂

Mesiac október je mesiacom úcty k starším.

Posnažme sa preto byť ohľaduplnejší voči starším ľuďom, pomôcť babke alebo dedkovi, keď potrebujú. Skúsme im aspoň počas tohto mesiaca venovať chvíľku času, navštíviť ich alebo sa s nimi len tak porozprávať. Dedko bude iste rád, keď vám bude môcť porozprávať zážitky z vojny a babka pre vás určite urobí perfektné parené buchty:)
Ale aj popri všetkých našich povinnostiach nezabúdajme, že mesiac október je predovšetkým mesiacom ruženca a októbrových pobožností. Je to mesiac, kedy sa ruženec modlíme intenzívnejšie.

Na obrázku je ruženec, ktorý si môžete maľovať podľa toho, koľkokrát ste sa ho počas októbra pomodlili. Za každý ruženec si môžete vymaľovať jedno zrniečko. Želám vám, aby bol tento ruženec na konci októbra krásne farebný :o)

stránku pripravila: Lenka Novotná

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.