Nebeský Otče, požehnaj nás!



Nastal mesiac september, zber úrody. Vďačíme Bohu za požehnanie, lebo za akú úrodu sme sa modlili, takú nam dal. Ďakujeme mu aj za to, že neboli u nás záplavy, že nás ochraňoval. V septembri sme oslávili aj narodenie Panny Márie pri svätej omši v Doline, kde nám duchovný otec Mikuláš Uličný v kázni povedal úprimné slová, vďaka mu za to! Poďakovali sme sa našej drahej Matke za pomoc, keď sa k nej utiekame ako k matke neba a zeme.

Milí veriaci z Víťaza, chcem vám oznámiť oneskorene, že náš nebohý brat Peter Uličný, rodák z Ovčia, bývajúci v Malom Šariši, ktorý pracoval v hoteli Dukla Prešov ako majster šéfkuchár 40 rokov, nás nečakane opustil vo veku 63 rokov. Bol vám veľmi známy, varil vám na primíciách aj svadbách, mal veľkú ochotu pomáhať každému. Mesiac pred smrťou bol so svojimi žiakmi na Cypre. Navštívil hrob Lazara, chodieval každý deň na svätú omšu. Šťastlivo sa vrátil domov ku svojej rodinke. Navštívil svoj rodný dom v Ovčom a naša 92-ročná mama ho privítali a dali mu požehnanie na čelo, že sa šťastlivo vrátil. Rozdal nám darčeky a o štyri dni zomrel. Bol pripravený na odchod do večnosti. Smrť je istá, ale hodina neistá. O ôsmej večer na zastávke, kde čakal na autobus, odpadol, zomrel na srdcový infarkt. Na druhý deň ráno mal ísť do Tatier variť pre predstaviteľov NATO.

Rozlúčili sme sa 21. septembra v Dome smútku v Malom Šariši. Naša mama stáli nad hrobom a lúčili sa s veľkým zármutkom a bolesťou v srdci.

Aj v Ovčom urobil kuchársky kurz pre ženy. Mal dobrú manželku, Pán Boh im požehnal dvoch synov a dcéru. Žili nábožným životom. S Pannou Máriou a s Pánom Ježišom vykračoval do sveta a prosil o pomoc.

Drahý bratu Peťu, my tvoji súrodenci sa ti chceme poďakovať za to, ako si nám pomáhal, ako si nás všetko naučil. Bez teba sa v našej rodine žiadna hostina nezačala. Bol si oporou v rodine. Prišiel tvoj čas, musel si odísť, ale my tvoji súrodenci bratia Róbert, Eduard, Vincent, sestry Marinka a Hanka s rodinami, budeme v modlitbe v duchu s tebou. Boli sme hrdí na teba. Peťu, budeš naďalej žiť v našich srdciach. Odpočívaj vo svätom pokoji.

sestra Mária Tobiášová, Ovčie

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.