Duchovnosť a psychológia (Časť XVIII.)

Milí čitatelia,
dnes si spolu pohovoríme o nedostatku času ako faktore stresu. Každý z nás vie, akým problémom je v súčasnosti nedostatok času u všetkých ľudí bez výnimky. Veľa výskumov i kníh hovorí, že najcennejším majetkom, čo máme, je čas.



Zvážte – stačí vám 24 hodín denne na splnenie všetkých povinností a prác, ktoré ste si naplánovali? Prakticky je to nereálne. Človek nestíha splniť všetko, čo považuje za dôležité, nech sa akokoľvek usiluje. Príde čas, kedy sa so spomínanou skutočnosťou musí zmieriť.

Ak to nepochopíme, neprijmeme, potom budeme naivne hovoriť, že o všetko sa musíme postarať a pohltí nás tyrania naliehavosti. Nuž a naliehavé, nevyhnutné veci nás prerastú, začnú kontrolovať náš život. Ako-tak by sme sa s tým i zmierili, ak by boli naozaj naliehavé a nevyhnutné. Avšak nie vždy takými aj všetky sú. Nie všetky podľa nás dôležité veci nimi aj sú. Nie je možné urobiť všetko – objať neobjímateľné, spojiť nespojiteľné. Nuž čo potom robiť? Odpoveď je jednoznačná. No nie jednoduchá a ľahká. Musíme vedieť, čo je pre náš život najdôležitejšie, najhlavnejšie. Potom si potrebujeme určiť vo svojom rebríčku hodnôt, čo je podstatné a čo menej dôležité. Až potom a iba tak môžeme triediť svoje ciele, plány a následne ich uskutočňovať.

V psychológii boli vypracované metódy, tréningy, ktoré pomáhajú ľuďom plánovať si svoj čas. Avšak, ak chceme tieto techniky a metódy využiť, aby sme si dobre naplánovali čas, musíme vedieť, čo je pre nás dôležité, dôležitejšie a najdôležitejšie. Preto prvým krokom v Time managemente je zostavenie rebríčka hodnôt. Čo a kto je najdôležitejší a prvoradý v našom živote? Kde alebo na akom mieste v ňom sa nachádza náš partner? Dieťa? Práca? Chrám, kostol? Hobby? Dom? Televízia? Kariéra?

Podľa informácií amerického psychológa Rossa Campbella, v rodinách, kde vládlo šťastie, spokojnosť so životom, vzájomné pochopenie a úprimná zhovievavosť medzi členmi rodiny, mali rodičia podobný systém hodnôt. Zvyčajne v nich prvé miesto patrilo Bohu. Nejde o formálne chodenie do chrámu a uskutočňovanie istých rituálov. Pre členov týchto rodín je Boh osobnosť, s ktorou majú teplú, milujúcu, pravdivú, čestnú a pevnú väzbu. Nuž a potom na druhom mieste je zvyčajne partner, po ňom deti.
Ross Campbell hovorí, že skutočné šťastie je postavené na spomínanom rebríčku hodnôt v rodine: najprv je duchovná rodina, potom fyzická, telesná. Boh, partner, deti. Tieto hodnoty sú najvýznamnejšie, najcennejšie. Všetky ostatné sú, iste, tiež dôležité, ale vyššie uvedené sú prvoradé a najdôležitejšie.

Aby sme vedeli optimálne hospodáriť s časom, je vhodné urobiť si zoznam s desiatimi hodnotami. Najprv ich spíšeme v ľubovoľnom poradí tak, ako sa nám objavujú v mysli. Potom, keď je už zoznam zapísaný, usporiadame hodnoty podľa dôležitosti.

Prvá bude najdôležitejšia. Potom prejdeme k druhému kroku v Time managemente. Ten začína analýzou spôsobu, akým trávime svoj čas. Počas týždňa si zapíšte, čo všetko robíte, čím sa zaoberáte a koľko času čomu venujete. Na konci týždňa sčítajte čas, ktorý ste strávili pri tej ktorej činnosti. Nuž a tak možno zistíte, že ste v týždni presedeli 20 hodín pri televízore, telefonáty zabrali 5 hodín vášho času, ale možno na rozhovor s deťmi či šport ste venovali iba hodinu svojho času.

Teraz je dobre porovnať si zoznam hodnôt a zoznam trávenia času. Často sa stáva, že nami predkladané hodnoty nezodpovedajú realite. Môžeme napr. tvrdiť, že sme kresťania katolíci, ale náš vzťah s Ježišom Kristom je ohraničený len nedeľnou omšou. Naša ruka po príchode z práce automaticky siaha na diaľkový ovládač televízora. Pred televízorom večeriame, aj oddychujeme. Ženy v domácnosti varia, žehlia, upratujú pri trvalom bzučaní televízora.

Môžeme vravieť, že deťom sa treba venovať, dokonca môžeme aj plánovať spoločné podujatia, prechádzky, túžime s nimi cestovať. Ale v skutočnosti na komunikáciu s deťmi, či spoločné akcie niet času. A tak odkladáme, odkladáme a odkladáme…, pokiaľ sa deti nestanú dospelými. Potom sa ale netreba čudovať odcudzeniu medzi rodičmi a deťmi. A tak už v tejto fáze môžeme začať s úpravou svojho časového harmonogramu. Keď vidím, že televízia ma veľmi oberá o čas, nebudem pri nej toľko vysedávať. Je dôležité prijať veľmi konkrétne rozhodnutie v danom smere, napr. „Pozriem si v televízii cez pracovné dni len správy a cez víkend jeden film.“

Ak zistíte, že cestovaním strácate veľa času, popremýšľajte, ako ho stráviť efektívne. Môžete si pri cestovaní napr. niečo čítať, počúvať audionahrávky, prednášky… Alebo si v mysli pripravte zoznam potravín, ktoré potrebujete kúpiť na večeru a potom ich už v obchode len nakúpite – bez dlhého rozmýšľania.

Najdôležitejšia vec, ktorú môžete urobiť, ak si chcete správne plánovať a využiť svoj čas je stanoviť si ciele na konkrétny deň, týždeň, mesiac, rok či aj dlhšie. Ak človek nemá jasnú predstavu o cieli svojho života, na čo tu je, aký zmysel má jeho život, aké je jeho povolanie, potom je pre neho ťažké povedať „nie“ nepodstatným veciam. Človek, ktorý si neuvedomuje svoje poslanie – misiu, povolanie na zemi, riskuje, že bude neustále v zajatí nekončiaceho radu a prílivu nepodstatných naliehavých prác.

Podrobnejšie sa o Time management dozviete v ďalších článkoch.

Miroslav a Lilia, Sankt-Peterburg

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.