MÁŠ PROBLÉM…………..? (2)

ÚVODNÉ MOTTO:

Múdri ľudia vedia, že pravá láska dokáže čakať.
Najlepšia a najkrajšia Božia cesta je nechať si sex až do manželstva.
Je potrebné pomáhať mladým, aby žili v čistote, pokiaľ príjmu naše rady.
Ale verím, že modlitbou za nich nič nepokazíme.

Už viac rokov rozmýšľam nad mladými ľuďmi, modlím sa za nich a nie je mi ľahostajná krása a najmä čistota ich tela a duše.

Keďže sa často stretávam s mladými – poznávam ich názory, sledujem ich konania a hlavne jednania v ich vnútornych vzťahoch – som často konfrontovaný s ich mnohými problémami. Na vzniknuté problémy žiadajú odpoveď alebo hneď konkrétne riešenie problému.

A tak v zmysle služby a priateľskej pomoci rád by som hľadal odpovede na ich problémy a možno aj z vlastnej životnej skúsenosti tiež dobré rady, ak budem o ne požiadaný.

A preto sa pýtam: MÁŠ PROBLÉM?


Samotné zaoberanie sa pornografiou podporuje postoj chlapca, že žena je iba vecou na hru a pobavenie sa a je niečo, čo sa dá využiť a potom zahodiť. A to často ovplyvňuje spôsob, akým sa mnohí chovajú k dievčatám a to sa môže preniesť aj do manželstva vo vzťahu k vlastnej manželke.

Božie slovo nás nabáda, aby sme sa my muži k dievčatám chovali úctivo a jednali s nimi v naprostej čistote, ako so „sestrami” v Božej rodine. Ženy predsa nechcú, aby sa s nimi zaobchádzalo zle, aby sa k nim muži chovali ako ku veciam, ale žiaľ, veľa z vás, dievčence, sa veľmi nevhodne, výstredne a vyzývavo oblieka.

Myslím si a som presvedčený, že je veľmi dôležité obliekať sa tak, aby ste svojim “bratom” (chlapom) neboli kameňom úrazu. Dávajte si veľký pozor na to, čo máte na sebe a tiež ako vyzeráte! Zvlášť chcem upozorniť na oblečenie pri návšteve kostola a na iných miestach, kde sa ľudia modlia alebo adorujú. Vtedy diabol funguje na „plný plyn”.

Dievčence, nemáte zvádzať z cesty čistoty chlapcov, ktorí sa vždy pozerajú po vás a musíte vedieť, že muži sa zapáľujú vždy pohľadom a fantázia pracuje na plné obrátky! A neovplyvňujte ďalšie dievčatá svojim extravagantným oblečením, ktoré veľmi rady „opičia” po vás! Neukazujte príliš veľa štvorcových centimetrov nahej kože na ramenách, na hrudníku, prsiach a chrbáte, ako aj na bokoch či vysoko nad kolenami! Chlapci si veľmi ľahko dokreslia zbytok svojou predstavou pri vyzývavom pohľade. Tiež si dávajte pozor, aby ste nemali oblečenie veľmi upnuté na telo a vypasované, kde sú potom ľahko zjavné všetky telesné krivky a kontúry vhodné na zvádzanie!

Je pravdou, že je niekedy ťažko a dá zabrať fuška – zohnať primerané oblečenie, ktoré má švih, je moderné, dobre vyzerá a je pritom decentné. Ale za tú námahu to stojí. Ale počítajte s tým, že ľudia vás vnímajú, pozorujú a zvlášť chlapci, opakujem – oni to očami veľmi silno vnímajú a necháva to stopu v ich neraz hriešnej predstave a teda aj v hriešnej túžbe, čo sa často prejaví aj v násilnosti. Pevne verím, že odteraz si obliekanie ustrážite a nebudete týmto chlapcom ubližovať. Je potrebné nájsť mieru cudnosti aj v obliekaní.

Keď chce žena zistiť, aké by mali byť sukne, šaty alebo kraťasy dlhé, má si nechať visieť horné končatiny vedľa tela. Dobrým vodítkom preto, akú časť tela by malo oblečenie zakrývať je, kam na dolnej končatine dosiahnu posledné články prstov rúk. Osobne si myslím, že to nie je najhoršie pravidlo.

Určite si budete myslieť, že je to podľa dnešných noriem veľmi čudné merítko, ale isto náš nebeský Otec očakáva, že sa jeho deti budú riadiť inými zásadami, ako sú tie, ktorými sa riadi dnešný svet. Možno, že sa budete riadiť inými pravidlami módy, ale je dôležité, akú latku v obliekaní si vy sami nastavíte.

Ale počítajte s tým, že chlapci evidentne nevedia, čo robiť s očami, ak je odkrytá veľká plocha telesnej krásy ženy. Buďte preto, dievčence, príkladom čistoty v srdci, v jednaní a tiež v tom, ako sa obliekate. Je tu povedané dosť, čomu sa treba vyhnúť, aby „kukadlá” chlapcov a mužov nespočívali cez krásu a príťažlivosť ženy na zle!!!

rubriku pripravil MUDr. Blažej Vaščák, Široké

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.