A ešte poďakovanie za filiálku Ovčie


Drahý a milý duchovný otec Oliver,

nadišiel čas, keď ste museli odísť tam, kde vás potrebujú. To je vaše poslanie. Boh to tak zariadil prostredníctvom otca arcibiskupa. Je nám za vami ľúto, lebo ste nám prirástli k srdciam, mali sme vás veľmi radi. Boli ste pre nás vzorom v našej farnosti. Viedli ste nás a ukazovali nám, akí máme byť kresťania. Vaše slová na svätej omši nám dodávali silu, pokoj a radosť do každodenného života. Vaše kázne boli pre nás povzbudením. Boli ste nám dobrým pastierom, ktorý sa staral o svoje ovečky a dobrým lekárom našich duší. Počúvali sme vás, keď ste kázali Božie slovo ako učeníci Pána Ježiša. To, čo ste na detských svätých omšiach vysvetľovali deťom, bolo aj pre nás dospelých veriacich obohatením. Zachovávali sme si vaše slová v hĺbke našich sŕdc. Ste kňazom na správnom mieste. Nebeský Otec má z vás veľkú radosť.

Spomíname si na odpusty s vami a s duchovným otcom Petrom Čorbom. Lurdy, Fatima, kde ste celebrovali sväté omše, pri ktorých sme sa obohacovali Eucharistiou a Božím slovom.

Ďakujeme vám veľmi pekne za deväť rokov pôsobenia u nás. Nikdy na vás nezabudneme, budeme sa za vás modliť, aby ste vytrvali vo vinici Pánovej do konca svojho života. V duchu sme stále s vami. Je ťažké rozlúčiť sa s duchovným otcom, ktorý má veľké srdce. Nech vás odmení Panna Mária a zoberie si vás pod svoj ochranný plášť. Nech vás ochraňuje na každom kroku, lebo kráčate tou cestou, ktorou chce, aby ste kráčali. Nech vám vyprosuje dary Ducha Svätého, ktoré budete potrebovať.
Svätá Barbora a blahoslavená Zdenka Schelingová, patrónky nášho kostola, orodujte za vás!

Mária Tobiášová, Ovčie

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.