MÁŠ PROBLÉM…………..? (8)

ÚVODNÉ MOTTO:
Múdri ľudia vedia, že pravá láska dokáže čakať.
Najlepšia a najkrajšia Božia cesta je nechať si sex až do manželstva.
Je potrebné pomáhať mladým, aby žili v čistote, pokiaľ prijmú naše rady.
Ale verím, že modlitbou za nich nič nepokazíme.


Často sa stáva, že človek sa dopustí nejakých hriechov tak často, že voči nim stratí citlivosť. Obzvlášť to platí o sexuálnom hriechu. Je nesmierne mocný a pokiaľ sa mu človek poddá, je po každom ľahšie zopakovať ho.

Boh stvoril sex tak, aby bol úžasný, radostný, krásny a dobrý a aby ľudí – muža a ženu – spájal. Ale mimo manželstva môže mať presne opačné účinky – môže mať smutnú, ničivú verziu skutočnosti, v ktorej nie je láska a ktorá vedie ku sklamaniu. Neuspokojte sa s agóniou a zúfalstvom, ale počkajte si na extázu sexu, ktorý si budete užívať v súlade s Božím zámerom.

Smilstvo je však problém ďaleko vážnejší. Telo nám nebolo dané k tomu, aby sme ho zneužívali, aby sme ním hrešili, ale aby slúžilo Kristovi. A rovnakou mocou, akou vzkriesil Boh Krista, vzkriesi tiež aj nás, teda aj naše telá. Naše telá sú vlastne bunkami Kristovho tela. Ako by sme mohli niečo také spájať s „predajnou ženou”? My sa máme usilovať o jednotu s Kristom! Preto sa varujte smilstva!!!

Smilstvom sa previňujete na svojom vlastnom tele. Majte na pamäti, že vaše telo je chrámom Ducha Sv., ktorý v ňom prebýva a ktorého vám dal Boh vo sviatostiach. Nepatríte už sami sebe, boli ste veľmi draho vykúpení. Nech vaše telo robí Bohu česť!
Keď premýšľame o fyzických dôsledkoch sexu mimo manželstva, musí nás to veľmi desiť a nahánať strach. Preto treba chápať, že “bezpečný sex” podľa Božieho plánu je ohraničený manželstvom a pravou láskou. Pravá láska vždy dokáže čakať. A to čakať s trpezlivosťou a s láskou a tiež s istotou, že Boh o mne vie.

Vážne sa zamyslite nad dôsledkami sexuálneho hriechu. Kedykoľvek príde na vás od satana pokušenie, proste o stálu pomoc od našej Nebeskej Matky, aby ste neboli vystavení nebezpečným situáciám. Proste, aby ste sa mohli k Pánu Ježišovi stále približovať a nie pred ním s pocitom viny a hanby utekať a schovávať sa. Počas čakania na partnerský vzťah a počas chodenia spolu je veľmi dôležitá modlitba a sviatostný vzťah s Kristom.

MUDr. Blažej Vaščák

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.