Pochválený buď Ježiš Kristus!


Martin, posielam Vám fotky z nášho farského života. Čakal som, že bude viac ľudí i detí chodiť na ruženec, ale aj za tých ďakujem. Niektoré deti sa učia do 17:30 h, nakoľko sa učia na dve smeny. Pán ma skúša a pýta sa ma, či Ho milujem aj vtedy, keď ich príde menej. Nie vždy je tak, ako by malo byť. Momentálne chodím na vyhrievanie kolien (asi je to z bicyklovania) a na inhaláciu. Zajtra mame 13. výročie konsekrácie nášho farského chrámu. Vo štvrtok idem s jedným pánom za hlavným okresným architektom, ak tam neuspejeme, tak pôjdeme za krajským.

V nedeľu sme na farskej úrovni otvorili Rok viery, bola to silná skúška pre moju vieru. Prídem do filiálky na tretiu sv. omšu (nie v Lysyčove) a prišli iba dva babky, jedna katolíčka a jedna pravoslávna, cestoval som k nim 50 km tam a 50 km späť. Teraz som pocítil, že som na misiách, ale život ide ďalej.

Večer som skypoval s mojím bývalým farárom zo Sniny. Povedal mi, že Pán dobre pozná moju filiálku a že mám i tak ich milovať – „zničiť ich láskou“, tak to mi dalo silu, posilnilo moju vieru. To iba tak na okraj, nechcem, aby to vyzeralo, že sa sťažujem.

Naďalej sa modlím a prosím Pána, aby mi pomáhal plniť jeho vôľu.

Ďakujem za modlitby.
Vďačný o. Adrián

snímky: autor

Adrián Kovaľ, duchovný otec

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.