Ahoj deti!


Zdravím vás, Spektráči!
Ani vám počasie nevonia jarou? No nech je už vonku ako chce, na tom, že sme prežili Veľkonočné sviatky a s nimi spojené prázdniny to nič nemení. Sme o krôčik bližšie k letu, ktoré máme všetci tak radi. Snáď sa počasie trochu umúdri a onedlho budeme môcť kabáty a bundy vymeniť za ľahšie tričká a naplno si užiť dlhšie jarné dni.
Ozaj a viete, aký sviatok bude 12. mája? Je to deň, kedy oslavujú naše milované osôbky, ktoré sa o nás tak veľmi starajú – naše milované mamky.

Asi premýšľate nad tým, ako potešiť svoju mamu. Určite nezabudnite na pusu na líce, na sľub, že už budete naozaj dobrí 😀 a možno aj nejaký pekný darček. Chcem vám ponúknuť aj zopár rád, ako mamke urobiť počas tohto dňa radosť.

Raňajky do postele. Stačí si privstať, urobiť kávu, čaj a pripraviť jej niečo chutné, postačí, ak to bude chlebík s maslom a paradajkou (nech je tam niečo červené).


Poriadok v izbe. Uprac si izbu, ale nehovor, že to je ku Dňu matiek. Proste ju len tak nenápadne potešíš.

Obrázok z lásky. Najmä malé deti kreslia obrázky so srdiečkami, ak ti to pripadá trochu trápne, tak to urob v počítači. Jednoducho buď originálny.
Pusti hudbu tichšie. Určite sa poteší, že ju nebolí hlava z večného hluku tvojich reprákov. Uč sa do školy.

Choď natrhať kvetiny. Kvetinami určite vyčaríš úsmev na mamkinej tvári. Veď to je to najviac, keď sa na teba usmeje a ty si rád(-a), že si ju potešil.
Objím ju a povedz jej, že ju máš rád.

Pomodli sa za svoju mamku, poďakuj Bohu za to, že ju máš, za to, že ťa ľúbi. Nezabudni ani na nebeskú matku Máriu, veď ona je pri Tebe stále, keď ju potrebuješ.


Tebe mamička

Za Tvoju nehu mamička,
za Tvoju veľkú lásku,
za starosť, bozky na líčka,
za každú pribudnutú vrásku,

na Tvojej tvári, na dlaniach,
čo zrobené sú celé,
nech táto malá básnička,
tlmočí vďaky tisíceré.

Kvetná nedeľa
v ÚVTOS Košice-Šaca

24. marca 2013 mladí zo Združenia Mariánskej mládeže z Víťaza, pod vedením Dcér kresťanskej lásky – vincentiek, zavítali za brány tunajšej väznice so svojim predstavením hranej Krížovej cesty. Po skončení krížovej cesty väzenský dekan mjr. PaedDr. Rudolf Galambos slúžil svätú omšu, v rámci ktorej mladí slúžili spevom a čítaním pašií. Po svätej omši väzenský dekan udelil svoje požehnanie všetkým prítomným, osobitne sa poďakoval sestričkám a členom Združenia Mariánskej mládeže za ich ochotu a obetavosť.

zdroj: http://www.zvjs.sk/

prevzal: Tomáš Magda ml.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.