MÁŠ PROBLÉM…………..? (18)

ÚVODNÉ MOTTO:
Múdri ľudia vedia, že pravá láska dokáže čakať.
Najlepšia a najkrajšia Božia cesta je nechať si sex až do manželstva.
Je potrebné pomáhať mladým, aby žili v čistote, pokiaľ prijmú naše rady.
Ale verím, že modlitbou za nich nič nepokazíme.


A čo, keď si Boh praje, aby som zostala slobodná? Neznechutí ma to? Nebudem Mu to mať za zlé?

Podľa môjho názoru a skúseností je lepšie zostať slobodnou ako si vziať za každú cenu nesprávneho muža. Pokiaľ Boh takúto správnu osobu do vášho života neprivedie, je úplne šialenstvo vziať si niekoho len z pocitu osamelosti alebo zo strachu, že zostanete ako „stará dievka“, súca len na „ocot“.

Pokiaľ skutočne prijmeme, že Boh pre nás má plán – a naplno mu veríme, pokiaľ ide o náš život – ako sa môžeme hnevať na Boha a myslieť si, že vieme lepšie než on, ako by mal vyzerať náš život?

Možno jedna dobrá rada – modliť sa – je to najhlavnejšie, čo môžeme pre svojho budúceho partnera a pre naše manželstvo už teraz niečo rozumné robiť. A tak pri tom čakaní vlastne aj aktívne napomáhame sebe samým.

Neverím, aby náš milý Pán Boh chcel, aby ste behali z jedného miesta na druhé alebo navštevovali jednu skupinku slobodných za druhou, aby ste našli muža svojich snov. Ako vyzretí a zbožní slobodní ľudia musíte byť otvorení vzťahom s opačným pohlavím a tiež byť ochotní sa otvárať a neuzatvárať sa pred druhými. Problémy často začínajú vo chvíli, keď sa ľudia tak veľmi snažia vystavať si okolo seba „bezpečnostnú bariéru“, že potom nie sú schopní seriózne budovať priateľstvo s druhým pohlavím.

Verím tomu a som presvedčený, že vaša úloha spočíva v tom, aby ste najprv hľadali Boha a boli jednoducho pre druhých otvorení. Boh chce, aby ste boli ochotní sa otvárať, poznávať ľudí a nebáť sa a Bohu dôverovať na 100 %, že On vie, čo bude ďalej s vaším životom. Keď sa budete snažiť niečo od Boha nasilu vynútiť alebo akože trochu mu napomôcť – budete na „svoje tričko“ organizovať to, či ono – v konečnom dôsledku budete o to viac sklamaná a osamelá, budete sa naďalej trápiť, že ste stále sama.

Tu a tam, keď si začnete robiť starosti, ako dlho ešte máte podľa Božieho plánu čakať na svoju vysnívanú lásku, nech sa vám vybaví obrázok a predstava, ako v budúcnosti sedíte vedľa svojho manžela a nechápete, ako ste si mohli lámať hlavu, či sa o mňa Boh postará.
„V ľudskom srdci je veľa myšlienok, podarí sa však „iba rozhodnutie Pánovo“ (Prís 19, 21).

Preto je potrebné nechať svoje predstavy, túžby i starosti na Pána a veriť mu, že On sa určite postará.

rubriku pripravuje MUDr. Blažej Vaščák

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.