MÁŠ PROBLÉM…………..? (20)

ÚVODNÉ MOTTO:
Múdri ľudia vedia, že pravá láska dokáže čakať.
Najlepšia a najkrajšia Božia cesta je nechať si sex až do manželstva.
Je potrebné pomáhať mladým, aby žili v čistote, pokiaľ prijmú naše rady.
Ale verím, že modlitbou za nich nič nepokazíme.


Bolo by dobré, keby ste si v tom vašom mladom veku uvedomili, že keď je človek ešte sám a slobodný a nie je ešte citovo na nikoho viazaný, mal by sa opravdivo sústrediť na Boha.

Najkrajší a najsilnejší milostný vzťah môžeme prežívať so samotným Bohom, pokiaľ sme si nezamenili Boha za niečo, alebo za niekoho.

Ja sám po mnohých životných skúsenostiach môžem povedať a v priebehu posledných rokov mi Boh jasne ukazuje, že pokiaľ nie je moja láska k Nemu na prvom mieste, nie som schopný naplno sa tešiť z ľudskej lásky.

Stredom vášho života musí byť opravdivá láska k Bohu, ktorá je základom všetkého, inak sa všetko ostatné vychýli z rovnováhy. Jedna z vecí, ktorá vám v tomto vašom hľadaní hlbšieho a trvalého vzťahu s Bohom bude pomáhať, je čas, ktorý strávite v tichosti domova, alebo prechádzkami s Bohom v Jeho stvorenej prírode.

Niekedy je dobré vyjsť na prechádzku pri mesačnom svetle – len Boh a ty (možno aj psy, pobehujúci za plotom) – a jednoducho otvoriť sa, vyliať Mu svoje srdce a všetky svoje city k Nemu. A možno vtedy sami zažijete, že vás Boh objíme okolo ramien a že vás drží, utešuje a priťahuje si vás bližšie k sebe. A kto už zažil, dokáže popísať, aký je to vôbec najúžasnejší pocit radosti. A neviem, ako by sa mohla láska človeka rovnať tomuto hlbokému pokoju, ktorý prináša práve Jeho láska.

Zavše sa oplatí vojsť hlboko do milostného vzťahu s Bohom – je to ten najlepší a najvernejší “milenec” zo všetkých. „Zver svoje diela na Pána a podaria sa tvoje zámery” (Prís 16,3).

Musíme znovu začať snívať a je preto potrebné v milostných vzťahoch stlačiť „RESET“ a znova nastaviť svoju myseľ na Boha. A tu si tiež uvedomujeme, že naše poznanie a skúsenosti starších, ako aj naše svedomie, no hlavne naša myseľ hrá v ochrane čistoty nesmierne dôležitú úlohu.


Dozvedeli sme sa – ísť proti Božiemu plánu v ochrane čistoty máva hrozné následky a rešpektovaním Jeho zákona lásky, sme znovu objavili krásu i radosť čistého milostného vzťahu. Obdobie slobodného vzťahu si tiež treba vychutnať a to zvlášť vtedy, keď si vás Boh pritiahne bližšie k sebe a upevní vaše rozhodnutie dbať vo vašom vzťahu na čistotu. A za to všetko sa s vami spoločne modlím, aby Božia Pravda pomáhala uzdraviť zranenia z rozbitých snov i bolestných prehmatov a obnovila vieru v krásny Boží plán pre váš život.

Pri tom všetkom poznaní cítime, že sa máme naučiť odpúšťať. Pokiaľ patríme Kristovi – Boh nám odpustil. Preto nemáme právo neodpustiť druhým, alebo sami sebe.

Nech vám Boh stále žehná a zachová vás na vašej ceste k čistote.

Modlitba mladých:

„Pane Ježišu! Prichádzam k Tebe s vedomím, že máš odpoveď na moje každodenné potreby. Ty vieš, o čom premýšľam. Poznáš moje túžby do budúcnosti. Chcem Ti robiť radosť svojou mysľou, srdcom i telom – celým svojím “ja”. Duchu Svätý, naplň ma, potrebujem Tvoju silu. Odovzdávam Ti znovu svoj život, aby Ťa oslavoval. Odo dneška sa zaväzujem žiť životom zasväteným sexuálnej čistote. Pomôž mi utekať pred pokušením a vrhnúť sa k Tebe. Budem čakať, pretože si Ťa ctím. V Tvojom drahom mene, amen.”

rubriku pripravuje MUDr. Blažej Vaščák

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.