Slová. Radosť i bolesť.



Som obdarená množstvom voľného času, preto ho často trávim v tichu a to mi dovoľuje citlivo vnímať okolie.

Zisťujem okolo seba mnoho vecí. Podarilo sa mi overiť si známu vetu: „Mlčať je zlato“. Dnes som presvedčená, že byť striedmy je dôležité aj v slovách. Zrejme si ani neuvedomujeme zodpovednosť, akú nesieme za každé vyslovené slovíčko.

Jazyk má viaceré funkcie a je určite darom od Stvoriteľa, ale je aj prostriedkom, ktorým dokážeme spáliť množstvo potenciálneho dobra. Nerozvážne posudzujeme, hodnotíme, kritizujeme ľudí okolo, s prekvapivým sebavedomím dokážeme poukazovať na chyby našich blížnych. Hoci je zrejmé, že nedokážeme objektívne zhodnotiť a hlavne nepoznáme zmýšľanie a jadro jeho srdca. Myslím, že to je to pravé, po čom máme v človeku pátrať. Je to srdce. Dobro, ktoré je možno hlboko skryté, ale určite existujúce. Veľmi obdivujem tých, ktorí dokážu v každej situácii dobre zmýšľať o iných. A želám to Vám aj sebe. Stráňte sa ohovárania, osočovania a podobných foriem tohto zla, lebo v tom cítim a verím že aj vy, silnú dehonestáciu ľudskosti.

Katarína Kovaľová, Víťaz

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.