Informačník Dobrej noviny

Koledovanie je už za nami. Toho roku som už nechodila s deťmi z mojej skupinky, ale spomínam si na chvíle, ktoré sú spojené s koledovaním: slza v oku babky, ktorá spolu s nami spieva piesne a pripája sa aj k vinšom, slzy v očiach mnohých ľudí. To dojatie spôsobila Ježišova láska, ktorú deti a mladí prinášajú do domov počas vianočného obdobia. Aj babka, ktorá sa ma na druhý deň pýtala, prečo u nej nebol nik z koledníkov, veď ich čakala. Tieto pekné zážitky sú spojené s obetou a námahou. Hovorí sa: „Čo za niečo stojí, niečo stojí.“ Všetci koledníci a aj ich sprevádzajúce osoby mi iste dajú za pravdu.
Ďakujem všetkým, ktorí majú otvorené srdcia a prijali našich koledníkov do svojich domov. V tomto roku im otvorili dvere v 345 rodinách. A naši skutoční hrdinovia, ktorí neváhali obetovať domáce pohodlie – 83 detí a sprevádzajúce osoby – vyzbierali pre kamarátov v Afrike krásnych 37 080,- Sk. Tieto peniaze budú použité hlavne na projekty spojené so vzdelávaním. Viac sa o nich môžete dozvedieť v letákoch, ktoré koledníci nechali vo vašich rodinách.
Chcem sa poďakovať všetkým, ktorí akýmkoľvek spôsobom pomohli pri koledovaní, najmä deťom a mladým ľuďom, aj ostatným neznámym dobrodincom. Vďaka aj za všetky vaše modlitby. Duchovnému otcovi za požehnania pre našu evanjelizačnú činnosť a za trpezlivosť.
Všetkým nám želám, aby sme počas celého roka cítili, že Boh je tak blízko nás. A nad nami Matka bdie …
P.S.: V Prešove po svätej omši s otcom arcibiskupom sa mohlo tisíc detí a mladých ponúknuť dobrými koláčikmi, ktoré napiekli štyri dobré mamky z našej farnosti, za čo im tiež zo srdca ďakujem.

Eva Balogová, zodpovedná osoba

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.