Milé princezné a milí princovia!

Máte radi rozprávky? Tak určite poznáte princov a princezné? Páčia sa vám? Mne sa z rozprávok vždy páčili najviac princezné.
Vo Svätom písme v prvom Petrovom liste som čítala: „Ale vy ste vyvolený rod, kráľovské kňazstvo, svätý národ, ľud určený na vlastníctvo, aby ste zvestovali slávne skutky toho, ktorý vás z tmy povolal do svojho obdivuhodného svetla“ (1Pt 2,9).
V rozprávkach sú princezné a princovia deťmi kráľa. Preto, že Ježiš je Kráľ, aj vy ste princezné a princovia. Pri krste vás kňaz pomazal olejom a hovoril: Všemohúci Boh, Otec nášho Pána Ježiša Krista, oslobodil ťa od hriechu, znovuzrodil ťa z vody a z Ducha Svätého a začlenil ťa medzi svoj ľud. Teraz ťa poznačuje krizmou spásy, aby si bol údom Krista kňaza, proroka a kráľa a mal život večný. Amen.
Čo si myslíte, čo pre nás znamená toto pomazanie? Vo svete sú dve kráľovstvá. Jedno Ježišovo a druhé satanovo. A týmto pomazaním sme sa všetci stali obyvateľmi Kristovho kráľovstva. Myslíte si, že satan je s tým spokojný? Určite nie. Ten bude každého, kto sa snaží byť dobrým človekom a kresťanom pokúšať. Dokedy? Stále. Ale my sa musíme snažiť žiť opatrne. Kto nám v tom pomôže? Sú to dobré vnuknutia a kto nám ich stále dáva, je ……… a ……………. To si už vylúštite v doplňovačke. Nájdite odpoveď a prineste ju na sv. omšu.
Prežite požehnaný máj s Máriou, našou Mamkou ako princovia a princezné Ježišovho kráľovstva, a nielen máj, ale celý svoj život. Ako kráľovná neba nám v tom všetkým pomôže.

Eva Balogová

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.