Rozlúčka so Sv. Otcom

V deň pohrebu Sv. Otca som si zobrala dovolenku, aby som aspoň cez televízne vysielanie mohla byť prítomná na rozlúčke s ním.

Všetci z domu odišli za povinnosťami a ja som ostala sama s malým 10mesačným vnúčikom. Zapálila som sviečku a modlila som sa spolu s miliónmi ľudí, ktorí boli zhromaždení na Svätopeterskom námestí. Mala som obavy, že Martinko bude nepokojný a bude ma vyrušovať. No on sa celý čas potichučky hral. Celé vysielanie pohrebných obradov bolo dôstojne pripravené a určite každý, kto pozeral, bol veľmi dojatý, aj ja. Veď odchádzal úžasný človek, náš Svätý Otec. Keď odnášali truhlu s ostatkami Sv. Otca, tisíce mladých volali: „Papa, Papa …!“ „Otec, Otec …!“
Vnúčikovi som povedala: „Pozri, Sv. Otec už odchádza, zamávaj mu pá pá pá …“ A on si sadol pred televízor a vytrvalo mával obidvoma ručičkami. Bolo to veľmi dojímavé. Obrady sa skončili, vypla som televízor a chcela som uložiť malého spať. Hojdala som ho na rukách, spievala mu a očká sa mu už-už zatvárali. Len tu zrazu z ničoho nič otvoril naširoko očká a snažil sa posadiť. Darmo som mu dohovárala, aby ležal a spinkal. Celou svojou silou sa posadil a udivene sa pozeral na obraz na stene. Mám tam krásny veľký obraz Sv. Otca, ktorý sa usmieva a ruku má zdvihnutú na požehnanie alebo pozdravenie, tak ako to vedel iba on. Darmo som ho tíšila a nútila ľahnúť, on stále sadal a pozeral na Sv. Otca. Aj sa mu chcelo plakať, aj sa s ním rozprávať a zrazu mu ručičkou zamával. Bola som z toho veľmi prekvapená. Povedala som mu, že je to Sv. Otec. Zaujímavé na tom je, že ho nikto predtým na ten obraz neupozorňoval. Po chvíli sa upokojil a zaspal. Keď sa zobudil, bola som zvedavá, či si to pamätá. Spýtala som sa ho, kde je Sv. Otec. Hneď sa otočil tým smerom a pozeral na obraz. Keď sa ostatní poschádzali domov, porozprávala som im o tom. Tiež sa ho pýtali, kde je Sv. Otec. On utekal po štyroch pred obraz, posadil sa a začal mávať rúčkami. Boli z toho prekvapení tak ako ja.
A takto to robí dodnes. Kdesi som počula, že malé detičky vidia anjelov. Tak možno, že mu Sv. Otec tou zdvihnutou rukou z obrazu zamával. Veď ako vieme, Sv. Otec bol aj je takým dobrým anjelom, ktorý miloval všetkých ľudí a zvlášť mladých a malé deti.

Mária H.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.