Ahoj deti!

Asi to bude tak, že pranostika „čo január zameškal, to február doháňa“ je pravdivá, a tak sme ešte vytiahli naše unudené sánky, driemkajúce lyže a zaprášené korčule. Teta Jar si musí na preťahovanie kostí chvíľu počkať.

Február je známy sviatkom Obetovania Pána. Keď Mária s Jozefom priniesli Ježiša do chrámu, aby bol zasvätený Bohu, stretli sa tam s mužom, ktorý im povedal, čím ich dieťa bude. Simeon mohol v pokoji zomrieť, pretože videl Mesiáša.

Už ste sa niekedy zamýšľali nad tým, čím by ste chceli byť? Môžeme si vyberať z množstva povolaní, ale všetci sme povolaní byť svätými. A byť svätým znamená jednoducho byť dobrým človekom.

Onedlho budú naše čelá poznačené popolom, to nám pripomenie, odkiaľ naše telá prišli a kam odídu a že sa začína pôstne obdobie.

Vo februári hlavne obchody a výklady plné všakovakých sŕdc a darčekov nám pripomenú sviatok sv. Valentína. V tento deň viac ako inokedy myslíme na tých, ktorých ľúbime. Hoci sú darčeky „valentínky“ v obchodoch veľmi pestré, lákavé a pekné, podľa mňa je vlastný výrobok najmilším darčekom na svete. Závesnú dekoráciu si veľmi ľahko vyrobíte sami a určite každého poteší.

Úloha 1:

Chýbajúce slovo z citátu nájdeš po vyriešení tajničky.
Veselé ………….. rozlieva jas po tvári, bolesť srdca však zarmucuje ducha. (Prís 15,13)


Úloha 2:

Na tvrdý biely výkres nakresli špirálu – obr. č. 1 a na červený papier veľa rôzne veľkých srdiečok – obr. č. 2. Špirálu aj srdiečka vystrihni. Pomocou lepidla prilep srdiečka na špirálu v rôznych vzdialenostiach. Do stredu špirály urob ihlou uško na zavesenie z nite.

stranku pripravila: Mgr. S. Kolářová, Víťaz

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.