S dôverou v novom roku 2012


Bratia a sestry, boli to náročné, ale neopakovateľné dva týždne nádhernej a radostnej oslavy narodenia Pána Ježiša. Stretávali sme sa vo väčšom počte v našich kostoloch, kde sme ako ľudia dobrej vôle spievali Bohu na slávu. Túto radosť z tajomstva narodenia Božieho Syna sme slávili aj v našich rodinách a vzájomnými návštevami, kde sme si vinšovali požehnané a radostné sviatky.

Šťastlivo sme vstúpili aj do nového roka 2012. Posledné minúty starého roka a prvé minúty nového roka boli naplnené odprosovaním Pána času za všetky nedostatky, zanedbania dobrého a vykonané zlo a zároveň plné prosieb, aby sme boli lepší, vykonali viac dobra a viac šírili spravodlivosť a pokoj okolo seba vo svojom prostredí.

Vianoce sú už naozaj za nami. Deň krstu Pána bol posledným vianočným dňom a do dní fašiangov sme vstúpili s ozvenou, ktorá rezonuje v našich ušiach a srdciach: „Toto je môj milovaný syn, v ňom mám zaľúbenie“. Neustále vedomie, že som milovaný, spôsobuje predĺženie Vianoc, aj keď čas nezastaviteľne letí. Postavenie Ježiša do radu ľudí čakajúcich na krst od Jána Krstiteľa je uvedomenie si, že pokoj, šťastie, spravodlivosť, ktorú priniesol Boží Syn, mám budovať od seba. Tak ako Ježiš.
Všetkým vám, ktorí chcete začať od seba a tak dať príklad ostatným, ktorí ste sa postavili do radu za Ježišom Kristom, ktorí máte chuť budovať pokoj a spravodlivosť vo svete, ktorí vo svojom srdci chránite plamienok z betlehemskej jaskyne, venujem slová Svätého Otca Benedikta XVI.:

• Nenechajte sa znechutiť ťažkosťami a neprepadnite falošným riešeniam, ktoré sa často predstavujú ako najľahšia cesta na prekonanie problémov.

• Nemajte strach usilovať sa, namáhať sa a obetovať sa, zvoliť si cestu, ktorá si vyžaduje vernosť a stálosť, pokoru a oddanosť.

• Prežívajte s dôverou svoju mladosť i tie hlboké túžby po šťastí, pravde, kráse a pravej láske, ktoré zakúšate.

• Buďte si vedomí svojich možností a neuzatvárajte sa do seba, ale naučte sa pracovať pre budúcnosť, ktorá bude svetlejšia pre všetkých.

• Nikdy nie ste sami. Cirkev vám dôveruje, sprevádza vás, povzbudzuje vás a chce vám ponúknuť to, čo má najcennejšie: možnosť zodvihnúť oči k Bohu a stretnúť sa s Ježišom Kristom, s tým, ktorý je spravodlivosťou a pokojom.

• Hľaďme s väčšou dôverou do budúcnosti, povzbudzujme sa navzájom na našej ceste, pracujme na tom, aby sme nášmu svetu dali ľudskejšiu a bratskejšiu tvár.
Požehnané dni, týždne, mesiace aj celý rok 2012 v úsilí o budovanie pokoja a spravodlivosti v našom prostredí vám vyprosuje pri oltári nášho Pána

duchovný otec Oliver.

Oliver Székely, duchovný otec

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.