MÁŠ PROBLÉM…………..? (1)

ÚVODNÉ MOTTO:
Múdri ľudia vedia, že pravá láska dokáže čakať.
Najlepšia a najkrajšia Božia cesta je – nechať si sex až do manželstva.
Je potrebné pomáhať mladým, aby žili v čistote, pokiaľ príjmu naše rady.
Ale verím, že modlitbou za nich nič nepokazíme.

Už viac rokov rozmýšľam nad mladými ľuďmi, modlím sa za nich a nie je mi ľahostajná krása a najmä čistota ich tela a duše.
Keďže sa často stretávam s mladými – poznávam ich názory, sledujem ich konania a hlavne jednania v ich vnútornych vzťahoch – som často konfrontovaný s ich mnohými problémami. Na vzniknuté problémy žiadajú odpoveď alebo hneď konkrétne riešenie problému.
A tak v zmysle služby a priateľskej pomoci rád by som hľadal odpovede na ich problémy a možno aj z vlastnej životnej skúsenosti tiež dobré rady, ak budem o ne požiadaný.

A preto sa pýtam: “MÁŠ PROBLÉM?


Ak ste už niečo pokazili a Duch Svätý vás usvedčil z hriechu, uvedomte si, že Boh vám dá nový začiatok, pokiaľ dokážete prežiť pokánie a tento nový začiatok chcete. Ale musíte po ňom túžiť!

Vaše fyzické panenstvo alebo panictvo je už možno stratené, ale panenský stav znamená viac než telesná stránka veci. Je to postoj a spôsob myslenia. Prejavuje sa v tom, ako sa pozeráte na seba aj na druhých.
Ide o to, aby ste do svojho života prijali Božie odpustenie, potom odpustili sami sebe a uverili, že je naozaj možné zmeniť zlé zvyky a návyky a prijať pre svoje rany Božie uzdravenie.
To, že ste v minulosti urobili chybu, ešte neznamená, že rovnaké omyly musíte dookola opakovať. Je treba sa pokúšať vstať a ísť ďalej, aj napriek slabostiam, ako ostať ležať v bahne hriechu a plakať. Plač vám nič nepomôže! Ktosi povedal: “Minulosť zmeniť nemožno, preto treba vylepšiť svoju budúcnosť”. Alebo iný pohľad: “Nemudruj o minulosti, nesnívaj veľmi o budúcnosti, ale chop sa okamihu a uč sa od tejto chvíle!”

A možno vám pomôžu niektoré dobré rady:

1. Treba sa pevne rozhodnúť, že od dnešného dňa sa zachovám v čistote tela a duše pre moje budúce šťastné manželstvo. A verte, že to s pomocou Božou dokážete.

2. Je potrebné sa vyhýbať ľuďom, miestam, veciam a rôznym situáciám, ktoré oslabujú vaše sebaovládanie. Vždy je rozumné sa jednoducho nestýkať s ľuďmi, ktorí nás zvádzajú a oberajú o pokoj duše.

3. Nájdite si múdro spôsoby, ako prejaviť svoju lásku a ocenenie trochu inak ako telesným spôsobom.

4. Vyhýbajte sa tesným objatiam, vášnivým bozkom a všetkému, čo vedie ku zmyselným myšlienkam a chovaniu. Čokoľvek mimo krátkeho a prostého bozku sa rýchlo môže stáť nebezpečím.

5. Uvedomte si, že každý môže znovu začínať. Boh dáva šancu a ponúka pomoc každému a teda aj vám. Keď sa zameriate na svoje rozhodnutie zmeniť váš zlý stav a naštartujete sebaovládanie, podarí sa vám skrotiť vaše nutkanie a hriešne túžby.

Lebo kto rešpektuje Kristove zásady – je v Kristovi a je novým stvorením.
Daj nám všetkým, Pane, silu, aby sme mohli pred Tebou v pokore stáť už čistí a mohli žiť pri Tebe bez strachu.

rubriku pripravil MUDr. Blažej Vaščák, Široké

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.