MÁŠ PROBLÉM…………..? (3)

ÚVODNÉ MOTTO:
Múdri ľudia vedia, že pravá láska dokáže čakať.
Najlepšia a najkrajšia Božia cesta je nechať si sex až do manželstva.
Je potrebné pomáhať mladým, aby žili v čistote, pokiaľ príjmu naše rady.
Ale verím, že modlitbou za nich nič nepokazíme.

Už viac rokov rozmýšľam nad mladými ľuďmi, modlím sa za nich a nie je mi ľahostajná krása a najmä čistota ich tela a duše.
Keďže sa často stretávam s mladými – poznávam ich názory, sledujem ich konania a hlavne jednania v ich vnútornych vzťahoch – som často konfrontovaný s ich mnohými problémami. Na vzniknuté problémy žiadajú odpoveď alebo hneď konkrétne riešenie problému.
A tak v zmysle služby a priateľskej pomoci rád by som hľadal odpovede na ich problémy a možno aj z vlastnej životnej skúsenosti tiež dobré rady, ak budem o ne požiadaný.
A preto sa pýtam: MÁŠ PROBLÉM?


Možno, že človeka pretrasie hrôza, ak si pomyslí na to, že bude musieť svojej manželke povedať, čo robil predtým s inou ženou. Možno povie, že nechcel, ale podľahol zvedavosti a hriešnej túžbe. Vždy musí byť človek veľmi ostražitý a má počítať s nahováraním a zvodami satana!

Satan ti povie: “Na jednom malom bozku nezáleží, alebo na dotyku, či pohladení – predsa to nie je nič zlého.” A potom ti napovie: “Že nie je nič zlého ani na tom, že sa úplne vyzlečieš.” Satan vždy vie – ako na nás a žiada, aby sme pristúpili najprv na jeden kompromis a potom na ďalší a tak postupne chce, aby sme boli čoraz viac povoľnejší.
Pokiaľ ste si jasne nestanovili, ešte ako milenci, svoje duchovné hranice, alebo pokiaľ sa rozhodnete, že ich prekročíte, potom to môže ísť veľmi rýchlo a ani sa nenazdáte, kam ste to došli! Ak po niekom veľmi intenzívne telesne túžite a tú túžbu živíte tým, že postupne prestupujete svoje duchovné hranice, je veľká pravdepodobnosť, že padnete.

Satan je pôvodcom každého zla a privedie vám do života neustále pokušenie. Ale Jakub hovorí: „Ale každého pokúša vlastná žiadostivosť, ktorá ho zachvacuje a zvádza.” (Jak 1,14). Preto, keď upadneme do pokušenia, nemôže zo svojich reakcií a skutkov viniť iba satana. Jakub nám ďalej hovorí: “Žiadostivosť potom, keď počne, porodí hriech a keď je hriech dokonaný, splodí smrť” (Jak 1,15).
Pokiaľ dovolíme, aby naša “žiadostivosť” viedla k hriechu, potom zrazu zistíme, že sa desíme pomyslenia na to, ako budeme musieť budúcemu manželskému partnerovi alebo partnerke vykladať, že sme dar panenstva alebo panictva odovzdali do “rúk” niekomu inému.

A treba sa tiež zamyslieť aj nad otázkou: Čo by si pomysleli aj moje budúce deti? Chcete, aby ste im museli povedať: ”Deti moje, zo mňa si príklad neberte!” Alebo by ste radšej povedali: “Stanovil som si pevné duchovné hranice a zostal som čistý pre vašu mamičku. A vy to môžete dokázať tiež!”
Naozaj chcem, aby moje budúce deti boli hrdé na to, ako som sa zachoval behom tých rokov, keď “so mnou cvičili moje hormóny” a v nasledujúcich rokoch tiež.

Najlepšiu vec, ktorú môže otec pre svoje deti urobiť, je milovať ich matku. Rovnako tak je jedným z darov, ktoré môžem pre svoje budúce deti pripravovať už teraz – je moja čistota – ukázať im, že som ich matku miloval a rešpektoval ešte predtým, než som ju vôbec poznal a to tým, že som jej bol verný a zachoval si čistotu tela i duše.

Blažej Vaščák, Široké

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.