Kríž je znakom spásy

Ježiš Kristus ma vedie na ceste kríža. On trpel prvý. Vedie nás utrpením a chce, aby sme mali život, ktorý nám Boh pripravil vo večnosti. Ježiš a kríž – to je neodlučiteľná láska. Buď ho príjmeme s láskou alebo ho odmietneme.

V našom kostolíku ma najviac upúta kríž, ktorý je na viditeľnom mieste – Ježiš na kríži v životnej veľkosti. Každý človek musí mať v sebe lásku k tomu, ktorý na ňom zomrel. V tomto pôstnom období chodíme na pobožnosť krížové cesty a počúvame, čo náš drahý Ježiš vytrpel. Aj my máme kríže, niektoré sú veľmi ťažké, ale prosme Pána Ježiša, aby nám ich pomáhal niesť. Treba ich len znášať s trpezlivosťou a láskou. Príkladom je naša nebeská Matka Panna Mária, ktorá všetku bolesť prežívala so svojím synom od narodenia až po hrob. Ona vedela, že po ukrutnej smrti príde vzkriesenie. Mária, ty si toľko vytrpela, všetko nám hovoríš vo sv. ruženci, preto tí, ktorí sa ho modlíme, máme nádej, že v poslednej hodine sa prihovoríš u svojho Syna za nás.
Prednedávnom bola akcia jastrab. Šli sme autom, ale stále, keď ideme dvaja alebo traja, berieme ruženec do rúk a  modlíme sa. Práve vtedy sme cestovali a zastavil nás policajt. Keď zbadal, že máme v rukách ruženec a  modlíme sa, zatvoril nám dvere a povedal: „Choďte ďalej.“ Či to nie je záchrana? Policajt mohol nájsť všelijaké chyby, ale Matka Božia nás sprevádzala.
Na tomto svete sú všelijaké trápenia, nešťastia, choroby. Všetko zverme do rúk Sedembolestnej Pane Márii, ktorá so svojím synom Ježišom Kristom najviac vytrpela. Po veľkom utrpení svitlo veľkonočné ráno. Ukrižovaný Ježišu, zmiluj sa nad nami!

Helena Hudáková, Ovčie

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.